More

  Neste helg åpner Norsk Meiteunion dørene for alle interesserte

  Norsk Meiteunion huser noen av landets ivrigste sportsfiskere, og foreningens årsmøte er et fast samlingspunkt. I år utvides det hele, og alle interesserte er velkomne.

  Av: Endre Hopland

  – Alt av sportsfiskere og folk med interesse for fisking er invitert til Revir i Oslo lørdag 27. januar. I tillegg til årsmøtet på kvelden, blir dette et sosialt arrangement med spennende foredrag og mingling, sier NMU-leder Andreas Næristorp til Hooked.  Les også: NMU med enorm ansiktsløftning på nett

  Foredragsbiten dras i gang klokken 14.00, og det er altså mye snacks på programmet for alle som liker fisking. Andreas Aanerud Johansen, som blant annet er kjent for å dra opp enorme gjedder og rekordstor vederbuk og mort, tar denne lørdagen med seg publikum på en havfiskereise på eksotiske breddegrader. Johansen har nemlig vært lettmatros på Morten Ruuds Offshore Hunter i et halvt år, og på slike ekspedisjoner er det tett mellom fiskeeventyrene.

  I NMU står ferskvannsmeite høyt i kurs hos de fleste medlemmene, og karpefiske er en favoritt hos mange. Neste lørdag vil Edvard Lindheim Gisnås og Sven Martin Jørgensen prate om sine betraktninger rundt suksessfaktorer i jakten på de norske karpene. Gisnås er som tidligere skrevet offisiell norgesrekordholder på arten, og Jørgensen er langt fra noen lettvekter i gamet, han heller. Her blir det garantert mye fornuftig å plukke opp.

  Det tredje foredraget denne dagen er det Øystein Sollien som presenterer. Sollien fisker det meste som svømmer i ferskvann, men stor abbor er en favoritt. Nylig var han i berømte PerchZilla, på jakt etter Europas største eksemplarer av arten, og innsjøen innfridde og vel så det. Jakten på den spanske kjempeabboren er også temaet i foredraget hans.

  Les også: Denne kjempemorten veier over en kilo og er tatt like ved hovedstaden

  Klokken 17.00 blir det offisiell premieutdeling for NMUs specimenkonkurranse. Også dette er åpent for alle. Dørene stenges derimot klokken 18.00 for det tradisjonelle årsmøtet, som bare er for medlemmer av meiteunionen.

  Revir sine lokaler ligger på hjørnet Storgaten/Operapassasjen, bare fem minutters gange fra Oslo S. Det er gratis inngang for alle, og det blir også lett servering. NMU lover flotte bilder og massevis av inspirasjon for vinterstøle sportsfiskere.

  Påmelding skjer via dette arrangementetNMU sin Facebook-side. Her finnes det også mer informasjon om hvordan du selv kan bli medlem av unionen.

  – Vi har dessverre sett at interessen for meitefiske i ferskvann har hatt en fallende kurve de siste årene, så vi håper at en happening som er åpen for alle kan få folk til å få øynene opp for dette spennende og utfordrende fisket, sier Næristorp til Hooked.

  Les også: NMU kritisk til roteninbehandling i Bymarka

  Et medlemskap i NMU koster 300 kroner i året. Dette gir deg tilgang til NMU sine fangstdatabaser fra 1989 og frem til idag. Dette inkluderer alle fangster med fangststed. Medlemskapet gir deg ellers muligheten til å melde inn fisk til unionens specimenkonkurranse, og de 300 årlige kronene gir deg også tilgang til tre båter som foreningen eier.

   

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles