Kunstagn

Wobbler

Wobblere er fiskeetterligninger i plast, tre eller lignende, gjerne utstyrt med styreskje for bedre gange. Finnes også i utgaver uten skje. Effektive agn både under dorging og kasting fra land.

Spinner

Den klassiske spinneren funker fint til sjøørreten, også. Spinneren består vanligvis av en kropp og et spinnerblad, som gir mye bevegelse i vannet.

Shad/jigg

Shader og jigger er gummiagn som vanligvis rigges med et jigghode av bly og en eller to kroker. Det tar litt tid å bli en flink shadfisker, men det er veldig effektivt når en mestrer teknikkene.

Popper

En popper er et overflateagn som er laget for å lage mye liv og røre i det øvre vannlag. Fremparten av popperen er formet slik at vannspruten står når den trekkes inn. Dette gjøres gjerne rykkvis. Popperfiske etter sjøørret kan være effektivt når fisken er i virkelig jaktmodus, men teknikken kan også skremme vekk mer sky sjøørret.

Skjesluk

Skjesluker kommer i en rekke størrelser og fasonger, men det gjennomgående er at sluken har en eller annen form for skjeform. Skjesluker gjør mye av seg i vannet, og er effektive sjøørretfangere, spesielt de langstrakte.

Sildesluk

Sildesluker i forskjellige størrelser er gode sjøørretfangere uansett hvor en fisker, men spesielt under fiske i sjøen. Sildeslukene etterligner småfisk, og med sin stømlinjeformede og kompakte kropp kan en kaste dem langt.

Fluer

Fluefiske etter sjøørret er effektivt i både sjø, vann og ikke minst i elv. Er du ute etter sjøørreten etter mørkets frembrudd er fluefiske spesielt effektivt. Sjøørreten kan fiskes med både våtfluer og tørrfluer, men det er ofte streamere som etterligner småfisk som fungerer best.

Tubefluer

I motsetning til vanlige fluer, som helst presenteres med fluestang, kan tubefluer fiskes også med vanlig spinnutstyr, enten bak en dupp eller blyet ned. Tubefluene fisker godt i både elv og sjø, og er velegnet til fiske i større elver med mye strøm.