Kunstige agn

Wobbler

Wobblere er fiskeetterligninger i plast, tre eller lignende, gjerne utstyrt med styreskje for bedre gange. Finnes også i utgaver uten skje. Effektive agn både under dorging og kasting fra land.

Spinner

Den klassiske spinneren funker fint til sjøørreten, også. Spinneren består vanligvis av en kropp og et spinnerblad, som gir mye bevegelse i vannet.

Shad/jigg

Shader og jigger er gummiagn som vanligvis rigges med et jigghode av bly og en eller to kroker. Det tar litt tid å bli en flink shadfisker, men det er veldig effektivt når en mestrer teknikkene.

Popper

En popper er et overflateagn som er laget for å lage mye liv og røre i det øvre vannlag. Fremparten av popperen er formet slik at vannspruten står når den trekkes inn. Dette gjøres gjerne rykkvis. Popperfiske etter ørret kan være effektivt når fisken er i virkelig jaktmodus, men teknikken kan også skremme vekk mer sky sjøørret.

Skjesluk

Skjesluker kommer i en rekke størrelser og fasonger, men det gjennomgående er at sluken har en eller annen form for skjeform. Skjesluker gjør mye av seg i vannet, og er effektive ørretfangere, spesielt de langstrakte.

Sildesluk

Sildesluker i forskjellige størrelser er gode ørretfangere uansett hvor en fisker, men spesielt under fiske i større vann og på fjellet. Sildeslukene etterligner småfisk, og med sin stømlinjeformede og kompakte kropp kan en kaste dem langt.

Fluer

Fluefiske etter ørret er effektivt i både vann og elv. Er du ute etter ørreten etter mørkets frembrudd er fluefiske tett i land spesielt effektivt. Ørreten kan fiskes med både våtfluer og tørrfluer.

Tubefluer

I motsetning til vanlige fluer, som helst presenteres med fluestang, kan tubefluer fiskes også med vanlig spinnutstyr, enten bak en dupp eller blyet ned. Tubefluene fisker godt i både elv og vann, og er velegnet til fiske i større elver med mye strøm.