Annet fluefiskeutstyr

Tang

En lang- og tynnmunnet tang er alltid smart å ha med seg når en fisker med flue. Med denne kan en enkelt fjerne fluen fra fiskemunnen.

Håv

Det heter seg at dersom en skal ha storfisk, så lar en håven ligge hjemme. Det er likevel anbefalt å ha den med seg. En god håv hjelper deg med å sikre fangsten under landingen. Den kan også brukes som veienett dersom en ønsker å sette fisken uskadd tilbake igjen.

Flueboks

En flueboks må alle fluefiskere ha. Og gjerne ti, også. I flueboksen har en fluene en fisker med når de ikke er i aksjon, og det er selvsagt lurt å ha et bredt utvalg å velge mellom.

Nappindikator

En nappindikator i fluefiskesammenheng kan være så mangt, men i klartekst er det et lite, flytende element, som viser deg hvor fortommen din er. Når dette forsvinner er det vanligvis fordi en fisk har tatt fluen din – ikke ulikt duppfiske.

Vekt

Alle fiskere med respekt for seg selv har med seg vekt på fisketur. Disse finnes i mange varianter, men en kommer ofte langt med en liten fjær- eller elektronisk vekt.

Målebånd

Et målebåmd bør du også ha, slik at du kan ta lengden på fiskene du fanger. Vanlig metermål med centimeterinndeling funker som fjell.