Kunstagn

Wobbler

Wobblere er fiskeetterligninger i plast, tre eller lignende, gjerne utstyrt med styreskje for bedre gange. Finnes også i utgaver uten skje. Effektive agn både under dorging og kasting fra land.

Spinner

Den klassiske spinneren funker fint til de fleste fiskeslag. Spinneren består vanligvis av en kropp og et spinnerblad, som gir mye bevegelse i vannet.

Shad/jigg

Shader og jigger er gummiagn som vanligvis rigges med et jigghode av bly og en eller to kroker. Det tar litt tid å bli en flink shadfisker, men det er veldig effektivt når en mestrer teknikkene.

Popper

En popper er et overflateagn som er laget for å lage mye liv og røre i det øvre vannlag. Fremparten av popperen er formet slik at vannspruten står når den trekkes inn. Dette gjøres gjerne rykkvis. Popperfiske kan være effektivt når fisken er i virkelig jaktmodus, men teknikken kan også skremme vekk mer sky fisk.

Skjesluk

Skjesluker kommer i en rekke størrelser og fasonger, men det gjennomgående er at sluken har en eller annen form for skjeform. Skjesluker gjør mye av seg i vannet, og er effektive ørretfangere, spesielt de langstrakte.

Sildesluk

Sildesluker i forskjellige størrelser er gode fiskefangere uansett hvor en fisker, men spesielt under fiske i sjøen, i større vann og på fjellet. Sildeslukene etterligner småfisk, og med sin strømlinjeformede og kompakte kropp kan en kaste dem langt.