Sjø

Leopardbunn

Når sjøørreten er i sjøen, trives den veldig godt på såkalt leopardbunn, det vil si sand med innslag av stein, vegetasjon og grus. Her jakter sjøørreten på alt den kan finne, men småfisk, reker og børstemark/sandmark er soleklare favoritter.

Marbakker

Ofte er det i marbakken det smeller. I overgangen fra grunt til dypere vann blir det gjerne litt mørkere, og i ly av dette mørket bør alle smådyr passe seg for sulten sjøørret.

Strømninger og vindpunkter

Sjøørreten liker strømutsatte steder, og kan ofte påtreffes ved odder og i smale sund. Mye strøm betyr nemlig at mye mat virvles opp. Litt vind er heller ingen bakdel når du fisker etter sjøørret. Fisken kan nemlig være sky, og en blikkstille overflate er lett å forstyrre. Dessuten drar vind og strøm opp mye næring.

Øyer og banker

Langgrunne steder med små banker og øyer er ofte gode sjøørretsteder. Fisken trives på grunt vann, og forhøyninger i undervannslandskapet skaper bevegelse i sjøen.

Åpent vann

Sjøørreten ferdes også i åpent vann, spesielt når det er litt varmt i sjøen. Da kan den også gå nokså dypt. Trivselstemperaturen er nemlig under ti varmegrader. Når fisken ferdes i åpent vann jakter den nesten utelukkende på mindre byttefisk.