Kunstagn

Wobbler

Wobblere er fiskeetterligninger i plast, tre eller lignende, gjerne utstyrt med styreskje for bedre gange. Finnes også i utgaver uten skje. Effektive agn både under dorging og kasting fra land.

Spinner

Den klassiske spinneren funker fint i sjøen, også. Spinneren består vanligvis av en kropp og et spinnerblad, som gir mye bevegelse i vannet.

Shad/jigg

Shader og jigger er gummiagn som vanligvis rigges med et jigghode av bly og en eller to kroker. Det tar litt tid å bli en flink shadfisker, men det er veldig effektivt når en mestrer teknikkene.

Popper

En popper er et overflateagn som er laget for å lage mye liv og røre i det øvre vannlag. Fremparten av popperen er formet slik at vannspruten står når den trekkes inn. Dette gjøres gjerne rykkvis.

Skjesluk

Skjesluker kommer i en rekke størrelser og fasonger, men det gjennomgående er at sluken har en eller annen form for skjeform. Skjesluker gjør mye av seg i vannet, og er effektive, spesielt de langstrakte.

Sildesluk

Sildesluker i forskjellige størrelser er gode fiskefangere uansett hvor en fisker. Sildeslukene etterligner småfisk, og med sin stømlinjeformede og kompakte kropp kan en kaste dem langt.

Fluer

Fluefiske er effektivt i både sjø og vann. Reke- og fiskeimitasjoner er jevnt over det som leverer best på grunnene i sjøen.