More

  Jack Moe til topps i ferskvannsklassen i NM

  Med til sammen 193 poeng, var den dyktige meitefiskeren Jack Moe suveren i ferskvannsklassen i NM i sportsfiske i 2016.

  Specimen-eksemplarer av både stam og vederbuk er godfiskene som virkelig peker seg ut for Jack Moe i fiskeåret 2016. Det som gir han en såpass høy poengsum er likevel hans varierte fiske, med mange store fisker av en rekke forskjellige arter.

  Sørv på 700 gram, sik på 1210 gram, mort på 680 gram, lake på 3870 gram, karuss på 1530 gram, gullbust på 190 gram, flire på 750 gram, brasme på 3510 gram, abbor på 1510 gram og asp på 3370 gram er bare noen av godfiskene han har landet i året som nå ligger bak oss.  I ferskvannsklassen kan en melde inn alle ferskvannsfisker med specimenvekt på mer enn 150 gram. De ti største eksemplarene av hver art er tellende i sammendraget, og hver deltaker kan ha inntil to tellende fisk per art. Toppfisken gir ti poeng, og poengsummene faller proporsjonalt med fiskenes plasseringer. Det betyr at en deltaker maksimalt få 19 poeng per art.

  Les også: Microkongen Kim Rasmussen

  I ferskvannsklassen ble det i 2016 registrert til sammen 221 godkjente fisker. Disse hadde en samlet vekt på 493,1 kilo. Jack Moe gikk altså helt til topps i konkurransen med sine 193 poeng. Nærmeste konkurrenter var Ole-Håkon Heier med 134 poeng og Andreas Næristorp med 112 poeng.

  Den fullstendige resultatlisten for ferskvannsklassen finner du her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles