More

  Her er norgesmesteren i sportsfiske 2016

  Kampen om norgesmestertittelen i NM i sportsfiske ble ikke i nærheten av like spennende i 2016 som året før. Andreas Næristorp stakk nemlig tidlig fra resten av feltet, og der ble han værende.  

  Av: Endre Hopland

  Den gjeveste av alle konkurransene i NM i sportsfiske er selve NM-konkurransen, den som gir tittelen norgesmester i sportsfiske. Dette er en individuell konkurranse, der både ferskvanns- og saltvannsartene teller, men bare hver enkelt deltakers største eksemplar av hver art. Det vil si at en må fiske variert og få mange forskjellige arter, helst store, for å kunne hevde seg i sammendraget.

  I NM-konkurransen er det en klar fordel å fiske mye i både ferskvann og saltvann, men en kan også hevde seg dersom en bare fisker i et av elementene, og da spesielt i saltvann. Andreas Næristorp gjorde det som vanlig godt i både saltvanns- og ferskvannsklassen i året vi nå har lagt bak oss, men det var spesielt i førstnevnte han dominerte.

  Les også: Team Vannulven knuste all NM-konkurranse

  Les også: Jack Moe til topps i ferskvannsklassen i NM

  Les også: SFK Galskap Westside vant rotteracet 

  I NM-sammendraget, der altså bare det største eksemplaret av hver saltvanns- og ferskvannsart teller, endte Næristorp til slutt på 244 poeng. Dette er 59 poeng med enn Ole-Håkon Heier på andreplass. Tredjeplassen knep Henrik Vågenes, som snek seg opp på 128 poeng med en småflekket rødhai fanget på årets aller siste dag.

  Les også: Andreas Næristorp er årets saltvannsfisker 2016

  Les også: Microkongen Kim Rasmussen

  Totalt ble det registrert 1713 godkjente fisker i NM-konkurransene i 2016. Disse veide til sammen 3721,77 kilo. Blant Næristorp sine godfisker i 2016 finner vi håkjerring på nesten 300 kilo, fin blåkveite, stor gapeflyndre, kveite på nesten 80 kilo, stor lusuer, flott piggvar, fin strømsild, taggmakrellpers, pen tunge, uerbeist, flere torsker over 25 kilo, flott harr og sik, bra karuss og svær lake.

  Den endelige sammenlagtlisten i NM-konkurransen ser slik ut:

  1. Andreas Næristorp 244
  2. Ole-Håkon Heier 185
  3. Henrik Vågenes 128
  4. Endre Hopland 124
  5. Jack Moe 120
  6. Kristian Hausken 119
  7. Anders Kristoffersen 108
  8. Thore Bergh 102
  9. Sigurd Davidsen 101
  10. Markus Bygnes Guttormsen 95

  NM-konkurransene for 2017 er nå i full gang, så det er bare til å registrere seg og komme seg ut på fisketur. Skitt fiske i 2017!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles