More

  Microkongen Kim Rasmussen

  Med 238 poeng gjorde Kim Rasmussen reint bord i microklassen i NM i sportsfiske 2016. Nærmeste konkurrent var nesten 100 poeng bak.

  Kim Rasmussen har de siste årene etablert seg som en av de aller fremste microfiskerne i landet, noe nok en NM-seier viser tydelig. I 2016 har han fått mange rare småfisker, primært i saltvann, og det er diversiteten som gjør at han stikker fra resten av feltet i sammendraget.

  Blant godfiskene i 2016 finner vi blant annet specimeneksemplarer av både glasskutling, gressgylt, nordlig tangbrosme, piggulke, rødflekket kutling, sandkutling, tangkutling, tangkvabbe og tangstikling.

  I microklassen kan en melde inn alle saltvanns- og ferskvannsfisker med specimenvekt på under 150 gram. De ti største eksemplarene av hver art er tellende i sammendraget, og hver deltaker kan ha inntil to tellende fisk per art. Toppfisken gir ti poeng, og poengsummene faller proporsjonalt med fiskenes plasseringer. Det betyr at en deltaker maksimalt få 19 poeng per art.

  I microklassen ble det i 2016 registrert til sammen 358 godkjente fisker. Disse hadde en samlet vekt på 10,49 kilo. Kim Rasmussen gikk altså helt til topps i konkurransen med sine 238 poeng. Nærmeste konkurrenter var Daniel André Bjørndalen med 144 poeng og Sigurd Davidsen med 133 poeng.

  Den fullstendige resultatlisten for microklassen finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles