More

  Sebastian sitt elleville artsfiskeår oppsummeres i beste sendetid

  Kommende onsdag kan du se en av de mest iherdige artsfiskerne i Norge, Sebastian Rinaldo Pedersen, i aksjon på riksdekkende TV, på jakt etter nye kryss på artslisten sin.

  Av: Endre Hopland

  Våren 2016 fikk Sebastian Rinaldo Pedersen (21) fra Stavanger en telefon fra et produksjonsselskap som jobbet med en ny programserie for TV2. Programmet var Samme tid neste år, en serie som går ut på å hjelpe folk til å nå målene sine i løpet av et kalenderår. Gjennom ti episoder får publikum bli kjent med en rekke mennesker rundt om i vårt langstrakte land, og felles for de alle er altså at de har et konkret mål de jobber for.

  Les også: Denne vesle dragen er faktisk en kjempe – og ny norgesrekord

  Det sier nesten seg selv at en treffer mange tøffe skjebner i en serie som denne, og både alvorlig sykdom, knallhard opptrening og barnløshet er da også godt representert i de ti episodene som sendes på TV2 hver onsdag klokken 20.00. Heldigvis er det også plass til litt mer lettbeint underholdning i sendingene, og det er her Sebastian Rinaldo Pedersen kommer inn i bildet.

  – Jeg sa ja på direkten da de ringte og ville ha med noe litt utenom det vanlige i programmet. Det var nemlig mange deltakere som hadde tunge og mer seriøse mål som handlet om livet generelt, og ikke bare en hobby. Der og da hadde jeg egentlig ikke satt meg et konkret mål med fisket, men vi ble enige om at jeg skulle prøve å nå 110 forskjellige arter på stang i Norge i løpet av et år. Da målet ble satt hadde jeg 78 arter, så det var ingen tvil om at jeg hadde litt jobb foran meg, sier Pedersen til Hooked.

  Å fiske etter forskjellige arter er en naturlig del av hverdagen for 21-åringen fra Stavanger, så akkurat dette var ikke noen stor omveltning. At Pedersen vet hva han holder på med er også en velkjent sak, både i det norske artsfiskemiljøet og blant Hooked sine lesere. Spesielt på de minste artene våre er siddisen en racer, både som fisker og som guide for andre artstullinger som finner veien til nattmørke moloer og bryggeanlegg i Rogaland.

  Les også: Sebastian med unik stangfangst

  – Jeg er alltid ute og leter etter nye arter lokalt, men denne utfordringen har nok gjort at det har blitt noen ekstra turer rundt om i landet for å prøve nå målet før fristen var ute. Det har naturlig nok blitt mange fisketurer, inkludert en god del bomturer, men håpet om nye arter har alltid fått meg til å fortsette jakten, sier han til Hooked.

  Hva som blir sendt på TV2 kommende onsdag klokken 20.00 vet hovedpersonen selv veldig lite om. Det synes han egentlig er helt greit.

  – Jeg får ikke se programmet selv før det vises på TV, men jeg har jo en viss anelse om hva jeg selv har filmet. Jeg har sendt inn rundt 100 videoer, og alt dette skal klippes ned til rundt ti minutter, så det er vanskelig å si hva som kommer med, sier han til Hooked.

  SPENT: Sebastian Rinaldo Pedersen aner ikke hva han skal forvente når hans 100 mobilfilmer skal klippes ned til et ti minutter langt innslag, men han gleder seg til å se resultatet. (Foto: Privat)

  For Pedersen sin del er det uansett det å få litt alternative måter for fiske ut til vanlige mennesker som er aller viktigst.

  Les også: Sjekk hva Sebastian traff inne på grunna

  – Jeg er egentlig bare glad for å kunne fremme artsfiske og få det ut til det norske folk. Jeg tror mange normale mennesker kommer til å bli overrasket over hvor føkka i hodet vi faktisk er, vi som holder på med dette. Jeg tror også mange kommer til å lure på penget med å bruke mange, mange timer på å få en tangsnelle til å bite over en krok man nesten ikke ser. Det er jo strengt tatt ikke lett å forstå, gliser han.

  Pedersen har i dag hele 115 registrerte arter hos Artsfiske.com (krever innlogging), men klarte han de første 110 innen fristen for Samme tid neste år? Slår du på TV2 onsdag klokken 20.00 får du svaret.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles