More

  Sjekk hva Sebastian traff på inne på grunna

  Stavanger-mannen Sebastian Pedersen fikk mer enn han hadde kjøpslått for da han vadet rett på en gråsteinbit inne på en halv meter dypt vann. 

  Av: Endre Hopland

  Sammen med norgesrekorddödaren John Olav Florø-Larsen var Pedersen på jakt etter stor piggvar natt til mandag. Utstyrt med vadere, hodelykt og tungevindu, trakket han rundt på en av Rogalands mange sandstrender. Men det var slett ingen piggvar de to fiskerne nærmest snublet over ute på sanden.

  Plutselig lå det nemlig en finfin gråsteinbit foran beina til Pedersen inne på grunna. Pedersen, som før denne turen bare hadde fått et babyeksemplar av arten, fikk kjapt beskjed om at denne måtte han fiske på. Etter å ha overtatt stangen til Florø-Larsen, ble han også geleidet på riktig vei av fiskekompisen, som selv har mange steinbiter på samvittigheten fra tidligere.

  De to fiskerne var litt skeptisk til om de skulle ta sjansen på å fiske på en stor steinbit mens de selv stod ute i sjøen, men skepsisen tapte kjapt for fiskesuget. Steinbiten tok da også jiggen som ble servert uten å nøle, og plutselig hadde Pedersen en jobb foran seg. Heldigvis oppførte fisken seg nokså fint, selv om den satte et godt bitemerke i tungevinduet til Florø-Larsen. Vekten ble satt til fem kilo blank, selv om den ifølge Florø-Larsen så større ut.

  Pedersen med steinbit
  Sebastian Pedersen med finfin gråsteinbit. (Foto og video: John Olav Florø-Larsen)

  – Jeg trodde først den var syv-åtte kilo, men det var ikke lett å få veid den skikkelig, da den aller mest hadde lyst til å ta oss, sier han til Hooked.

  Etter noen bilder fikk fisken svømme tilbake der den kom fra, og unge Pedersen kunne konstaterer ny allroundpers.

  Under en typisk vadeøktøkt med tungevindu ser en gjerne diverse flatfisk, småtorsk, sjøørret og denslags. Dette ble ikke en typisk vadeøkt. Ikke bare landet Pedersen den største fisken han noen gang har fått, men han fikk også en ny art i form av femtrådet tangbrosme. Dette er en snål liten fisk som vanligvis lever nede i steinurer, så å få den under fiske med tungevindu er ytterst spesielt.

  Sebastian Pedersen med femtrådet tangbrosme
  Sebastian Pedersen med femtrådet tangbrosme. (Foto og video: John Olav Florø-Larsen)

  Som om ikke det var nok kom Florø-Larsen over en stor hummer. Skalldyret hadde tydeligvis rømt fra en fisker, for begge klørene var låst med gummistrikk. Florø-Larsen er en handlingens mann, og han fisketraskt opp hummeren, fjernet strikkene og lot den gå igjen. Vi får bare anta at kameraten med klørne var mer enn fornøyd med akkurat dette.

  JOFL med hummer
  John Olav Florø-Larsen med stripset hummer, som etter å ha fått klrne frigjort også fikk friheten tilbake. (Foto: Sebastian Pedersen)

  – Det ble en natt med fullklaff. Fin steinbit og femtrådet tangbrosme på samme tur er steinkult, sier Pedersen til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles