More

  Knuste norgesrekorden

  John Olav Florø-Larsen fornekter seg ikke. I fjor ble det ni nye norgesrekorden på rogalendingen, og tre uker inn i det nye året er han i gang igjen.

  Av: Endre Hopland

  – Da jeg løftet fisken opp av sjøen, kjente tyngden og så hele fisken, ble jeg helt skjelven. Tommy (Berg Lian) som jeg fisket sammen med stod bare og måpte. Det hele var ganske spesielt, sier John Olav Florø-Larsen til Hooked.

  Fisken Florø-Larsen kroket torsdag kveld var også spesiell. Paddetorsken har etter hvert blitt nokså vanlig i det norske artsfiskemiljøet, men for folk flest er den ikke noe en hører om til dagen. Eksemplaret som ble lurt opp fra steinurene på Randaberg denne vinterkvelden, var i tillegg eksepsjonelt stort til arten å være. Vekten stoppet til slutt på 918,8 gram, noe som er godt over gjeldende norgesrekord på 816 gram.

  – Det var et lite mål for meg å bikke ti norgesrekorder i løpet av året. Med ni fra i fjor tenkte jeg at det burde være mulig. Og nummer ti kom altså tidlig, gliser en strålende fornøyd fisker.

   Les også: John Olav til topps i saltvannsklassen

  – Etter at jeg hadde fått opp fisken, ble den avkroket og sluppet ut i en balje med vann. I det som må ha vært rein forfjamselse, sprang jeg ned igjen og fortsatt og fiske. Så slo det meg at denne fisken var alvorlig diger, og at den måtte veies. Da vekten viste godt over 900 gram, ble jeg bare sittende og le. Så kom det velkjente jubelbrølet, sier Florø-Larsen til Hooked.

  Paddetorsken trives best nede i steinhuler, og typiske steder å fiske etter den er i urer og moloer. Selve fisket skjer vanligvis ved at arget blir lirket nedover i de undersjøiske steingangene. Dette fører naturlig nok til en del mistet utstyr, men det er altså her nede rumpetrollfiskene bor.

  Artsfiskerne i Rogaland har funnet mange gode plasser for arten i fylket, og det er tatt flere fisker over 800 gram. Den offisielle norgesrekorden har også blitt slått flere ganger, men disse fiskene har aldri blitt meldt inn til rekordjuryen.

  Les også: Den søvnløse microkongen

  Et så stort eksemplar som det Florø-Larsen fikk torsdag, er det derimot ingen i miljøet som har fått tidligere. Og basert på norgesrekordlistene er det ikke tatt større paddetorsk andre steder i Norge, heller. Fisken, som lot seg overliste av en #4-krok egnet med en hel kokt reke uten hode og skall, ble sluppet uskadd tilbake etter veiing og fotografering. Ifølge fiskeren selv hadde paddetorsken enda mer å gå på reint kondisjonsmessig.

  – Fisken var 36 centimeter lang, men helt usannsynlig bredrygget. Dessverre var den ikke så feit. I mars/april er de fulle av rogn, så da er nok vekten enda høyere. Vi får prøve å få den igjen da. Dette er en fisk det er vanskelig å si om blir over kiloen, men nå er vi i alle fall ikke langt unna, sier John Olav Florø-Larsen til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles