More

  Den søvnløse micro-kongen

  Microfiske er unektelig for spesielt interesserte. Heldigvis finnes det en del av disse. Og får en nok småfisk, blir det faktisk noen kilo av det.

  Av: Endre Hopland 

  Aldri tidligere har så mange norske sportsfiskere stått med nesen ned i en steinur, eller lagt på kne ytterst på en bryggekant klokken 03.00 på morgenkvisten, som i det herrens år 2014. Microfisket har vært nokså populært blant en del galninger i noen år allerede, men i 2014 tok det i stor grad av flere steder i landet. Grunnen til dette var nok at mange nye koder ble knekt med tanke på å lure små raringer til hugg.

  Les også: John Olav til topps i saltvannsklassen

  En av de som virkelig tok microfisket til nye høyder, var John Olav Florø-Larsen, populært kalt «Mannen som ikke sover». Han bærer kallenavnet sitt med stolthet, og slett ikke uten grunn. I løpet av 2014 ble det mange lange netter med fiske, og uhorvelige mengder med Red Bull, men galskapen resulterte også i mye stilig småfisk.

  Som en ren bonus ble det ellers en pen rekke norgesrekorder, og sammenlagtlisten i microklassen i NM i sportsfiske toppet han etter hvert klart. Ledelsen holdt også hele veien inn, med god margin, og det er derfor på sin plass å gratulere John Olav Florø-Larsen med sin andre, individuelle klasseseier i sitt debutår i NM.

  Med 323 poeng totalt, vant Florø-Larsen suverent foran Kim Rasmussen, som kapret andreplassen med sine 233 poeng. På tredjeplass havnet Daniel André Bjørndalen med 219 poeng. Microklassen står på egne ben, og teller ikke hverken i lagkonkurransen eller i sammendraget når den individuelle norgesmesteren i sportsfiske skal kåres.

  Les også: Storgjedder sikret Andreas ferskvannsseieren 

  Vinneren av microklassen får en plakett som viser at han er en ekte NM-vinner. I tillegg får han diverse fiskeutstyr, sponset av AvKroken Fiske.

  I løpet av 2014 ble det totalt meldt inn 550 microfisker som på et eller annet tidspunkt var poenggivende. Til sammen veide disse 15,05 kilo.

  Fullstendig resultatliste i microklassen finner du her

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles