More

  Den søvnløse micro-kongen

  Microfiske er unektelig for spesielt interesserte. Heldigvis finnes det en del av disse. Og får en nok småfisk, blir det faktisk noen kilo av det.

  Av: Endre Hopland 

  Aldri tidligere har så mange norske sportsfiskere stått med nesen ned i en steinur, eller lagt på kne ytterst på en bryggekant klokken 03.00 på morgenkvisten, som i det herrens år 2014. Microfisket har vært nokså populært blant en del galninger i noen år allerede, men i 2014 tok det i stor grad av flere steder i landet. Grunnen til dette var nok at mange nye koder ble knekt med tanke på å lure små raringer til hugg.  Les også: John Olav til topps i saltvannsklassen

  En av de som virkelig tok microfisket til nye høyder, var John Olav Florø-Larsen, populært kalt «Mannen som ikke sover». Han bærer kallenavnet sitt med stolthet, og slett ikke uten grunn. I løpet av 2014 ble det mange lange netter med fiske, og uhorvelige mengder med Red Bull, men galskapen resulterte også i mye stilig småfisk.

  Som en ren bonus ble det ellers en pen rekke norgesrekorder, og sammenlagtlisten i microklassen i NM i sportsfiske toppet han etter hvert klart. Ledelsen holdt også hele veien inn, med god margin, og det er derfor på sin plass å gratulere John Olav Florø-Larsen med sin andre, individuelle klasseseier i sitt debutår i NM.

  Med 323 poeng totalt, vant Florø-Larsen suverent foran Kim Rasmussen, som kapret andreplassen med sine 233 poeng. På tredjeplass havnet Daniel André Bjørndalen med 219 poeng. Microklassen står på egne ben, og teller ikke hverken i lagkonkurransen eller i sammendraget når den individuelle norgesmesteren i sportsfiske skal kåres.

  Les også: Storgjedder sikret Andreas ferskvannsseieren 

  Vinneren av microklassen får en plakett som viser at han er en ekte NM-vinner. I tillegg får han diverse fiskeutstyr, sponset av AvKroken Fiske.

  I løpet av 2014 ble det totalt meldt inn 550 microfisker som på et eller annet tidspunkt var poenggivende. Til sammen veide disse 15,05 kilo.

  Fullstendig resultatliste i microklassen finner du her

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles