Den søvnløse micro-kongenDel dette:

Microfiske er unektelig for spesielt interesserte. Heldigvis finnes det en del av disse. Og får en nok småfisk, blir det faktisk noen kilo av det.

Av: Endre Hopland 

Aldri tidligere har så mange norske sportsfiskere stått med nesen ned i en steinur, eller lagt på kne ytterst på en bryggekant klokken 03.00 på morgenkvisten, som i det herrens år 2014. Microfisket har vært nokså populært blant en del galninger i noen år allerede, men i 2014 tok det i stor grad av flere steder i landet. Grunnen til dette var nok at mange nye koder ble knekt med tanke på å lure små raringer til hugg.Les også: John Olav til topps i saltvannsklassen

En av de som virkelig tok microfisket til nye høyder, var John Olav Florø-Larsen, populært kalt «Mannen som ikke sover». Han bærer kallenavnet sitt med stolthet, og slett ikke uten grunn. I løpet av 2014 ble det mange lange netter med fiske, og uhorvelige mengder med Red Bull, men galskapen resulterte også i mye stilig småfisk.

Som en ren bonus ble det ellers en pen rekke norgesrekorder, og sammenlagtlisten i microklassen i NM i sportsfiske toppet han etter hvert klart. Ledelsen holdt også hele veien inn, med god margin, og det er derfor på sin plass å gratulere John Olav Florø-Larsen med sin andre, individuelle klasseseier i sitt debutår i NM.

Med 323 poeng totalt, vant Florø-Larsen suverent foran Kim Rasmussen, som kapret andreplassen med sine 233 poeng. På tredjeplass havnet Daniel André Bjørndalen med 219 poeng. Microklassen står på egne ben, og teller ikke hverken i lagkonkurransen eller i sammendraget når den individuelle norgesmesteren i sportsfiske skal kåres.

Les også: Storgjedder sikret Andreas ferskvannsseieren 

Vinneren av microklassen får en plakett som viser at han er en ekte NM-vinner. I tillegg får han diverse fiskeutstyr, sponset av AvKroken Fiske.

I løpet av 2014 ble det totalt meldt inn 550 microfisker som på et eller annet tidspunkt var poenggivende. Til sammen veide disse 15,05 kilo.

Fullstendig resultatliste i microklassen finner du her

Del dette:
Prev Rømningene som ikke skulle skje
Next Suverene NKML

Comments are closed.