More

  Suverene NKML

  NM i sportsfiske inneholder både individuelle- og lagkonkurranser. I lagklassene sanker inntil tre lagmedlemmer poeng året igjennom, og det laget som gjør det skarpest, kan også kalle seg NM-vinner ved årsslutt.

  Av: Endre Hopland

  I 2014 var lagkonkurransen i saltvann aldri spesielt spennende. Gutta i fiskeforeningen Nidaros kystmeitelag hadde nemlig bestemt seg for å satse, og toppet førstelaget sitt med Irvin Kilde og brødrene Florø-Larsen.

  Som den observante leser kanskje har fått med seg, havnet John Olav Florø-Larsen og Irvin Kilde på de to første plassene i den individuelle saltvannsklassen. Bjørn Florø-Larsen havnet på sin side på en respektabel sjetteplass, og da ble den samlede poengsummen til Nidaros kystmeitelag 1 helt og holdent uslåelig.

  Les også: Den søvnløse microkongen

  Trekløveret fra Stavanger og Tønsberg fikk i løpet av året som gikk veldig mye bra fisk. Disse førte laget opp i den nette sum av 684 poeng totalt. Nærmest av konkurrentene var Team Storfisker, bestående av Andreas Næristorp, Vilhelm Skilhagen og Marius Vikene, men med sine til sammen 377 poeng, var avstanden opp til vinnerne ganske mange nautiske mil. Det er bare til å ta av seg hatten, og gratulere Nidaros kystmeitelag 1 med suveren klasseseier.

  I saltvannsklassen ble det i 2014 «bare» meldt inn 2917,57 kilo fisk. At tallet er lavere enn de foregående årene, skylde ene og alene at ingen har satset etter håkjerring i 2014. Det ble meldt inn 961 poenggivende fisker i klassen i løpet av konkurranseåret, og mest oppsiktsvekkende av alt var nok det faktum at skolest-listen etter hvert ble nokså full.

  Les også: John Olav til topps i saltvannsklassen

  Det er ellers verd å nevne at Nidaros kystmeitelag stilte med fire lag i NM i sportsfiske 2014. Disse havnet på første-, fjerde-, femte- og åttendeplass blant 28 deltakende fiskelag. Imponerende!

  Vinnerne av lagklassen i saltvann får plaketter som viser at de er ekte NM-vinnere. I tillegg får vinnerne diverse fiskeutstyr, sponset av AvKroken Fiske.

  Fullstendig resultatliste i lagklassen i saltvann finner du her

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles