More

  Storfiskerne best i ferskvann

  Lagklassen i ferskvann var i 2014 klart preget av at Andreas Næristorp fisket mye og fikk mye bra fisk. Nærmest på egenhånd sørget han for at Team Storfisker gikk til topps i konkurransen.

  Av: Endre Hopland 

  Tradisjonelt sett har det ikke vært like stor deltagelse i lagklassen i ferskvann som i saltvann. I år hadde nok konkurransen blitt hard, hadde bare Jack Moe fisket for et lag. Det gjorde han derimot ikke, og dermed ble det etter hvert fritt fram for Team Storfisker, med Andreas Næristorp i spissen.

  Les også: Den søvnløse microkongen 

  Med sine 199 individuelle poeng, ville faktisk Næristorp vunnet lagkonkurransen på egenhånd i 2014. Nærmeste konkurrent, SFK Laken 1, endte nemlig året på 152 poeng. Dette holder til en soleklar andreplass foran SFK Galskap på 122 poeng.

  I den individuelle ferskvannsklassen endte altså Næristorp på 199 poeng, men i og med at Jack Moe sine fisker ikke teller i lagklassen, scorer fiskene til Næristorp for hele 250 poeng her. I tillegg til dette bidro lagkamerat Vilhelm Skilhagen med 14 ferskvannspoeng, mens tredjemann på laget, Marius Vikene, var gratispassasjer hele året igjennom.

  Les også: Storgjedder sikret Andreas ferskvannsseieren

  I 2014 ble det meldt inn 304 fisker, som til sammen veide 605,73 kilo. 16 lag deltok i lagkonkurransen i ferskvann, og av disse fikk fire over 100 poeng i sammendraget.

  Vinnerne av lagklassen i ferskvann får plaketter som viser at de er ekte NM-vinnere. I tillegg får vinnerne diverse fiskeutstyr, sponset av AvKroken Fiske.

  Fullstendig resultatliste i lagklassen i ferskvann finner du her

  (PS: Hvert år kåres det en totalvinner av NM i sportsfiske. Dette er den fiskeren som året igjennom oppnår flest poeng når bare en fisk av hver art er tellende. Det vil si at det gjelder å ha så mange poenggivende arter som mulig, og at bare det største eksemplaret av hver art teller. Har du for eksempel de to største gjeddene i konkurransen, får du her bare poeng for den største av disse. Bare ferskvannsklassen og saltvannsklassen teller. NM-vinneren blir presentert mandag)

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles