More

  Storgjedder sikret Andreas ferskvannsseieren

  Ferskvannsklassen er ikke like populær som saltvannsklassen i NM i sportsfiske, men det er likevel meldt inn 605,73 kilo fisk i 2014, fordelt på 304 forskjellige individer.

  Av: Endre Hopland

  Kampen om førsteplassen var knallhard hele året igjennom, men i NM i sportsfiske gjelder det å være standhaftig, og ikke bry seg om at høysesongen kanskje er over. Det finnes nemlig alltid fisk å få om en bare er sta nok.

  Jack Moe fisket veldig bra i året som var, og lå lenge an til å stikke av med førsteplassen i ferskvannsklassen. Men det var før Andreas Næristorp fikk nærkontakt med et par gjedder på riktig side av tikilosmerket midt i november.

  Med en halvkilosrøye helt på tampen av året, ble også plassen på toppen av resultatlisten befestet. Dermed tar Næristorp, som har vunnet NM i sportsfiske sammenlagt flere ganger tidligere, sin aller første klasseseier i konkurransen. Vi gratulerer!

  Tolv poeng skilte til slutt første- og andreplassen i ferskvansklassen. På tredjeplass finner vi Ole-Håkon Heier, men han er rundt 100 poeng bak de to på toppen. Til sammen hadde 40 fiskere tellende fisker på ferskvannslisten ved årsslutt. Av disse hadde bare de to på topp over 100 poeng.

  Vinneren av ferskvannsklassen får en plakett som viser at han er en ekte NM-vinner. I tillegg får han diverse fiskeutstyr, sponset av AvKroken Fiske.

  Fullstendig resultatliste i ferskvannsklassen finner du her

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles