More

  Her er årets norgesmester i sportsfiske

  Vinnerne i alle de forskjellige klassene i NM i sportsfiske har selvsagt NM-vinnerstatus, men det er bare en fisker som til syvende og sist kan titulere seg som norgesmester i sportsfiske.

  Av: Endre Hopland

  For å bli norgesmester i sportsfiske er det mye som må klaffe. For det første må du legge ned mange fisketimer. For det andre må du fiske variert og etter mange forskjellige arter. For det tredje må du få fisk, og som ikke det er nok må fisken du får også være av brukbar størrelse. I 2014 var det flere som utfylte disse kriteriene, men sammenlagtseieren ble likevel nokså klar til slutt.

  Les også: Storfiskerne best i ferskvann

  Når norgesmesteren skal kåres er det bare det største eksemplaret av hver art i ferskvann og saltvann som teller. Det vil si at dersom du for eksempel har de to største torskene i konkurransen, og altså 19 torskepoeng i saltvannsklassen, er det bare de ti poengene du får for den største torsken som teller i norgesmestersammendraget. Derfor gjelder det å få en stor lyr, en stor sei, en stor gjedde, en stor brasme og en stor dvergmalle også. For eksempel.

  Den observante leser har sikkert klart å legge sammen to og to, og skjønner at vinnerne i saltvannsklassen og ferskvannsklassen er heite kandidater til å ta sammenlagtseieren, også. Det var utvilsomt jevnt ganske lenge, men på tampen ble det klart at ferskvannsvinner Andreas Næristorp kom til å stikke av med tittelen. Helt trygg kunne han likevel ikke være, da saltvannsvinner John Olav Florø-Larsen fartet landet rundt i sin søken etter 100 arter i løpet av et kalenderår. Det klarte han, men sammenlagtseieren i NM ble for tøff.

  Les også: Storgjedder sikret Andreas ferskvannsseieren

  Andreas Næristorp scoret hele 281 poeng i sammendraget. Dette er 49 mer enn nærmeste konkurrent, og 97 mer enn Irvin Kilde, som sikret tredjeplassen med hele 62 poengs margin ned til Jack Moe. Til sistnevntes forsvar skal det da nevnes at han bare fisket i ferskvann året igjennom. Vi gratulerer hele gjengen med et godt fiskeår, og da spesielt norgesmester Andreas Næristorp!

  Norgesmesteren i sportsfiske 2014 får pokal som viser at han er en ekte NM-vinner. I tillegg får vinneren diverse fiskeutstyr, sponset av AvKroken Fiske.

  Fullstendig resultatliste i norgesmester-konkurransen finner du her

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles