More

  Andreas Næristorp er årets saltvannsfisker 2016

  Med til sammen 210 poeng, var Andreas Næristorp langt foran nærmeste konkurrent i saltvannsklassen i NM i sportsfiske 2016.

  Andreas Næristorp har det med å ligge helt i toppsjiktet, og ofte på toppen, av NM-listene, og 2016 var ikke noe unntak. I saltvannsklassen har han tradisjonelt sett hatt en fisker eller to foran seg ved årsslutt, men i året vi nå har lagt bak oss var han altså klart best. Dette skyldes mye og variert fiske, men også god uttelling på lengre ekspedisjoner.

  Håkjerringen på nesten 300 kilo er nok en av de mest minneverdige fiskene til Næristorp i 2016, men også blåkveite, stor gapeflyndre, kveite på nesten 80 kilo, stor lusuer, flott piggvar, fin strømsild, taggmakrellpers, pen tunge, uerbeist og flere torsker over 25 kilo gjør sitt til at poengsummen til slutt endte på godt over 200.

  I saltvannsklassen kan en melde inn alle saltvannsfisker med specimenvekt på mer enn 150 gram. De ti største eksemplarene av hver art er tellende i sammendraget, og hver deltaker kan ha inntil to tellende fisk per art. Toppfisken gir ti poeng, og poengsummene faller proporsjonalt med fiskenes plasseringer. Det betyr at en deltaker maksimalt få 19 poeng per art.

  I saltvannsklassen ble det i 2016 registrert til sammen 1134 godkjente fisker. Disse hadde en samlet vekt på 3218,18 kilo. Andreas Næristorp gikk altså helt til topps i konkurransen med sine 210 poeng. Nærmeste konkurrenter var Henrik Vågenes med 156 poeng og Endre Hopland med 153 poeng.

  Den fullstendige resultatlisten for saltvannsklassen finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles