More

  Nå er siste del av kvoten fisket opp – «Bluefin» tok 78 størjer i ett kast

  Klokken 10.00 i dag var det norske makrellstørjefisket over for i år. Florø-båten «Bluefin» avsluttet sesongen med å ta 78 størjer i ett eneste kast.

  Av: Endre Hopland

  Som tidligere skrevet har «Bluefin» allerede vært i land med gode størjefangster flere ganger denne seinsommeren. I går røk siste del av den norske totalkvoten på 42 tonn, som i utgangspunktet var tiltenkt en notbåt og en linebåt, i ett eneste notkast.

  Les også: Her eksploderer havet utenfor Øygarden i jagende makrellstørje

  Godt over 100 størjer havnet i noten vest for Ona. Av disse ble rundt 30 sluppet løs igjen, mens 78 ble tatt om bord for å fullføre kvoten.

  Det var Fiskeribladet Fiskaren som først meldte om det voldsomme størjekastet, som ble gjort i det samme området som «Hillersøy» fisket da de tok 191 størjer i en engang i fjor på denne tiden.

  «Bluefin»-reder Atle Magne Nekkøy er usikker på hvor mye fangsten i år kommer til å gjenspeile seg på lommeboken, men han regner med millionbeløp.

  Les også: Her dras den historiske stangfangsten om bord for merking

  – Jeg håper vi får 100 kroner kiloen netto. Om vi sitter igjen med tre-fire millioner er vi fornøyde, sier han til Fiskeribladet Fiskaren.

  I løpet av årets størjefiskeri har mannskapet om bord på «Bluefin» sett mye fisk. Nekkøy mener det er godt grunnlag for å øke den norske kvoten neste sesong. Han håper også båten hans får nye turer etter de enorme fiskene.

  Les også: Steinaldertankegang anno 2017 – lenge leve miljønasjonen Norge

  – Andre må bestemme om vi får prøve oss igjen, men vi har jo fått erfaringer som jeg håper vi kan bygge videre på. Det er litt viktig med kontinuitet. Vi forsøker å bygge opp et marked i Japan, og da er det dumt om andre kommer inn og kanskje ødelegger for det, slik at vi må begynne på nytt igjen, sier han til Fiskeribladet Fiskaren.

  Folk som har fisket langs kysten vår den siste måneden har kanskje oppdaget at mye av fisken som tas er unormalt feit. Dette skyldes i stor grad enorme mengder makrellyngel på åtte-ti centimeter.

  Les også: Størjefangsten gikk på billigsalg

  Senest i forrige uke fikk undertegnede en lyr på nesten to kilo som burde veid såvidt over ett kilo vest av Fedje. Mageinnholdet bestod av flere håndfuller med minimakrell.

  Ifølge mannskapet på «Bluefin» er det også disse unormalt små makrellene til våre kanter av verden å regne som er hovedføden til størjene de har jaktet på de siste ukene.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles