More

  Her eksploderer havet utenfor Øygarden i jagende makrellstørje

  Keno Ferter og Martin Wiech fikk seg en opplevelse for livet da de i går bestemte seg for å reise på makrellstørjejakt med kamera i havet vest for Øygarden.

  Av: Endre Hopland

  – Etter at Martin og jeg hadde fulgt med på fangstene til MS Bluefin de siste ukene, skulle denne lørdagen settes av til makrellstørjejakt. Vi har drømt om å se en tunfisk rett i øynene lenge, og kanskje også fange de på kamera, sier Keno Ferter til Hooked.

  Ferter, som jobber for Havforskningsinstituttet i Bergen, har lenge vært fascinert av de enorme makrellstørjene, og skuffelsen var stor da de to kompisene nådde Norskerenna etter 45 minutter, og de ikke så tegn til liv. Men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves.

  – Etter en times venting, satte vi kursen mot mer vanlige fiskedyp for å sikre middagen. Mens langesystemene suste mot havbunnen, oppdaget jeg to svære signaler på ekkoloddet. Disse kom opp fra 50 meter til rett under båten, for å så dykke ned ingen til dypet. Dette var garantert det første tegnet til størje, sier Ferter til Hooked.

  Etter dette var det stille en stund, men plutselig skjedde det kompisene hadde håpet på. Øyeblikket varte bare i to sekunder, men to makrellstørjer brøyt gjennom overflaten bare noen meter fra båten. De var definitivt i området, og det skulle snart vise seg at de var tallrike, også.

  – Da Martin oppdaget noe voldsom fugleaction i horisonten, satte vi full fart mot dem. Pulsen var skyhøy, og jo nærmere vi kom, desto flere fisk så vi i overflaten. Det var ikke en, ikke ti, men minst 50 makrellstørjer som jaktet etter makrell i overflaten. Vi kjørte sakte inn i stimen, og det hoppet svære størjer opp mot 300 kilo rett ved siden av båten, sier en engasjert Ferter, før han legger til at dette var en drøm som gikk i oppfyllelse.

  – Jeg har sett mye fisk i mitt liv, men dette har jeg aldri opplevd før. For en fantastisk opplevelse. Og så rett utenfor stuevinduet i tillegg, sier han til Hooked.

  Videoen i toppen av saken viser tydlig hvor sprøtt det faktisk er når makrellstørjene jager i overflaten, og Martin Wiech har utvilsomt fanget noe magisk med kameraet sitt. Ta en kikk.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles