More

  Grenberg og Bjørneseth til topps i NM i abborfiske på Hurdalsjøen

  Med fem abbor på til sammen 191 centimeter, tok Rolf Magnus Grenberg og Per Ola Bjørneseth en suveren seier under helgens NM i abborfiske.

  Av: Endre Hopland

  – Det er ubeskrivelig artig med seier i NM, og da spesielt siden vi føler vi lykkes så godt med planen for konkurransen og forbredelsene inn mot helgen. Vi gleder oss allerede til neste år, og vi kan love at vi ikke skal forbrede oss noe mindre da, sier Rolf Magnus Grenberg til Hooked.

  Det var Villmarksbutikken og Pikewallis som inviterte til norgesmesterskap i abborfiske nå i helgen, det første offisielle NM i sitt slag utenom isfiske. I seniorklassen ble det fisket i tomannslag, der de fem største fiskene over minstemålet på 30 centimeter talte i sammendraget. Bare fang og slipp var tillatt, så alle fisker fikk gå igjen etter fotografering på utlevert målebrett.

  Arrangørene hadde på forhånd et håp om at kanskje 30 lag ville innta Hurdalsjøen denne helgen, men at hele 70 lag skulle stille til start hadde de aldri sett for seg.

  – Oppslutningen var fantastisk, over all forventning, og mesterskapet gikk veldig bra. Vi er kjempefornøyde, sier Oddvar Henriksen i arrangørkomiteen til Hooked.

  Det ble fisket mellom klokken 10.00 og 16.00 lørdag, og det ble raskt klart at det ikke er noen enkel oppgave å lure opp Hurdalsjøens storabbor. Faktisk noterte bare 25 lag seg for tellende fisk, og da seks timer med fiske var unnagjort var det liten tvil om at klinten var skilt fra hveten.

  Les også: I september skal det avgjøres hvem som er Norges beste abborfisker

  På førsteplass endte altså Rolf Magnus Grenberg og Per Ola Bjørneseth i Explore Finnskogen (191 centimeter). Andreplassen var det Team FastFisk, bestående av Allan Pedersen og Terje Østerud (179 centimeter) som knep, mens G&T Team, bestående av Tomas Kumsevicius og Giedrius Nainys endte på tredjeplass (166 centimeter).

  VINNERNE: De tre beste lagene under NM i abborfiske 2017. (Foto: Privat)

  Pawel Sadowski og Pawel Milewski i Cips Team tok fjerdeplassen (164 centimeter), mens Team Børre, bestående av Kenneth Brenni og Øyvind Granhaug endte på femteplass (161 centimeter). Sjetteplassen gikk til Team Colibri 2, bestående av Dag Røberg og Lars Horgen (108 centimeter), mens Minken, bestående av Jon Kjelland og Johnny Braata knep syvendeplassen (98 centimeter).

  Åttendeplassen under abbor-NM 2017 var det Wojciech Rapala og Marek Szymczak i Sea passion som kapret (96 centimeter), mens Team Pikewallis, bestående av Erik Walmann og Michael Anderssen endte på niende (80 centimeter). Siste lag på topp ti-listen ble King Team, bestående av Przemyslaw Krol og Rafal Stelmach (69 centimeter).

  I juniorklassen, der det ble fisket individuelt og uten minstemål, var det heller labert med fisk. En som likevel klarte å lure abboren var Lukas Oterholt. Med sin fisk på 27 centimeter vant han både juniorklassen og fikk klassens største fisk.

  BESTE JUNIOR: Lukas Oterholt vant juniorklassen. (Foto: Privat)

  NMs største fisk uansett klasse var det Rolf Magnus Grenberg som fikk. Denne var pene 44 centimeter lang, og ble naturlig nok sterkt delaktig i den fine sluttsummen til Finnskogen-karene.

  – Etter min mening ble NM lagt opp i en utrolig kul konkurranseform. Den minner en hel del om mine forbilder som jakter bass i statene, noe som gjør det ekstra kult. Jeg håper dette er et mesterskap som er kommet for å bli, sier Grenberg til Hooked.

  Hooked var til stedet under årets NM i abborfiske, og video fra mesterskapet ser du i playeren under:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles