More

  13-åring landet marlin på over 400 kilo med stand up-utstyr

  Robin (13) glemmer neppe marlin-turen han hadde med Morten Ruud og hans Offshore Hunter utenfor Tauatha Island i Marquesas med det første.

  Av: Endre Hopland

  Morten Ruud fisker seg som kjent verden rundt i sin ombygde seilbåt Offshore Hunter, og underveis tar han og mannskapet også med seg fiskegjester på dagsturer. Forrige uke ble den 13 år gamle franskmannen Robin invitert med da Offshore Hunter jaktet marlin utenfor Tauatha Island i Marquesas. Det angrer han neppe på.



  Les også: Fantastisk start på fiskeeventyet

  – Vår franske nabo Robin var veldig giret på å få en marlin, og det klarte han. Midt på dagen hugg det brutalt i en lilla Grander 1238 fra Bluewater Fishing, og fisken satte kurs mot horisonten, melder Morten Ruud.

  Robin tok opp kampen med fisken, med stand up-utstyr, og den unge fiskeren la ned alt han hadde av krefter bak stangen.

  – Da fisken hoppet så jeg straks at den var pen, og jeg ropte til karene at denne var minst 500 pounds (226 kilo). Robin gjorde en kjempejobb, skiftet gir underveis og fightet fisken som en proff. Halvannen time senere tok Petter (Baarstad) leaderen, og opp kom en enorm marlin, forteller Ruud.

  Les også: Dette er verdens største fisk tatt fra seilbåt – og den er «norsk»

  Fisken var minst 3,3 meter lang, og hadde kondisjon som en Ascension-fisk, altså veldig trinn. Ruud estimerer fiskens vekt til over 900 pounds (403) kilo.

  – Dette var Robins aller første marlin, og den ble altså tatt på stand up-utstyr og 130-poundstakkel. Litt av en prestasjon, forteller Ruud.

  Bare en time senere var det ny marlin på gang for Ruud og co, men denne stakk etter kort tid. Ett minutt senere hugg det på ny, denne gangen på en lilla Striker fra Bluewater Fishing.

  Les også: Eventyret nærmer seg slutten – siste sjanse til å være mannskap

  – Fisken var helt vill, og vi så tidlig at også denne var pen. En halvtime senere tok Emil (Ruud) leaderen, og Petter kunne konstatere ny pers på over 750 pounds (340 kilo). Denne dagen blir vanskelig å toppe, forteller Ruud, som nå reiser til Ua Po for å lete etter mer stor marlin og Giant Trevally.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles