More

  Erlend og Terje med knallsterk pallplass i World Bank Masters

  Erlend Vivelid Nilssen og Terje Haugen Lie fra Piscatorius Flyfishing endte på en fantastisk tredjeplass i World Bank Masters i Oxfordshire i helgen.

  Av: Endre Hopland

  Norge stilte med fire fiskere i den prestisjetunge fluefiskekonkurransen World Bank Masters, som gikk av stabelen i Farmoor Reservoir i Oxfordshire i England i helgen. Her fikk Terje Haugen Lie, Erlend Vivelid Nilssen og Joar Laksy fra Piscatorius Flyfishing og Martin Røed fra DryFly Living måle krefter med 84 andre konkurransefluefiskere, og nordmennene gjorde seg på ingen måte vekk.

  I World Bank Masters er det pengepremier til topp ti i den individuelle konkurransen. Her nappet Vivelid Nilssen opp 23 fisker, og knep med det en meget solid 4. plass. Klubbkompis Haugen Lie endte på sin side dagen på 20 fisk, noe som holdt til en 7. plass. Dermed endte begge de to Piscatorius-fiskerne i pengene, henholdsvis 300 og 80 pund.

  I parkonkurransen dagen etter gikk ting enda bedre for Vivelid Nilssen og Haugen Lie. Førstnevnte endte dagen på 25 fisk, mens makkeren landet 20. Med til sammen 45 gjeldende fisk oppnådde Piscatorius-karene 62 poeng. Dette holdt til en knallsterk 3. plass i sammendraget.

  – Jeg er stolt av både Terje og meg selv denne helgen, for dette er virkelig ikke noen enkel konkurranse. Nivået er veldig høyt, og vi er virkelig langt hjemmefra. Vi har ikke engang forhold som ligner på disse hjemme i Norge, sier Erlend Vivelid Nilssen etter den strålende innsatsen i Oxfordshire.

  UVANT KOST: Terje Haugen Lie bruker ikke mye tid etter gjedde til vanlig, men i Oxfordshire dukket denne flotte madammen opp. Da er det lov å glise litt. (Foto: Privat)

  World Bank Masters er for ordens skyld en konkurranse arrangert av tidligere verdensmester i fluefiske, Iain Barr. Konkurransen er kjent for sitt høye nivå, og samler hvert år noen av Europas beste fluefiskere. For Piscatorius-fiskerne sin del var dette årets første konkurranse, og det er vel trygt å si at sesongen begynner bra.

  TOPPEN: Ni av de ti som gjorde det best i konkurransen. To nordmenn er representert. (Foto: Privat)

  Den individuelle konkurransen ble for øvrig vunnet av Andrew Scott, mens Matt Griffiths og Rob Edmunds vant parkonkurransen. Griffiths kom for øvrig på 2. plass i parkonkurransen, mens Edmunds knep 9. plassen.

  Du kan lese mer om konkurransen og Norges bestemanns tanker rundt denne ved å følge denne linken.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles