More

  Eventyret nærmer seg slutten – siste sjanse til å være mannskap

  I snart tre år har Morten Ruud seilt verden rundt på jakt etter diger fisk. I oktober selger han båten sin, men før den tid har du en siste mulighet til å mønstre på som mannskap.

  Av: Endre Hopland

  I januar 2015 annonserte Morten Ruud at han skulle bruke de neste fem årene på de syv hav, på jakt etter verdens største og sterkeste fisker. 18. juli samme år ble den ombygde seilbåten «Offshore Hunter» sjøsatt i Hellas, og med Morten Martiniussen og Petter Baarstad som mannskap, satte Ruud kursen rett over Adriaterhavet. Meningen var den gang at fiskeeventyret skulle strekke seg over fem år, men slik blir det altså ikke.  – Det har blitt litt endringer i planene mine fremover, så jeg kommer trolig til å selge båten og avslutte turen i Cairns i Australia i begynnelsen av oktober. Nå har vi sett og vært med på alt, så kost- og nyttekurven er i ferd med å møtes, sier Morten Ruud til Hooked.

  I slutten av mai mønstrer Petter Baarstad av «Offshore Hunter», og da trengs det et nytt crewmedlem om bord. Skipperen selv foretrekker om vedkommende som mønstrer på gjør dette på Tahiti i månedskiftet mai/juni, og blir værende ut oktober.

  – Det er også mulig å gå om bord på Cook Island i juli eller på Tonga i juli eller august. Du trenger ingen erfaring for å kaste deg med, og du trenger heller ikke være fiskenerd. Men det hjelper, gliser Ruud.

  I løpet av de siste årene på havet har Ruud og co. opplevd massevis av spennende fiske, inkludert å lande verdens største marlin tatt fra seilbåt. Den siste etappen til «Offshore Hunter» kommer til å bli viet fiske etter svart marlin i området Tahiti/Tonga/Vanuatu og Great Barrier Reef utenfor Australia.

  Giret på et fiskeeventyr uten sidestykke? Kontakt Ruud på [email protected] eller via Facebook-siden hans for mer info.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles