Eventyret nærmer seg slutten – siste sjanse til å være mannskapDel dette:

I snart tre år har Morten Ruud seilt verden rundt på jakt etter diger fisk. I oktober selger han båten sin, men før den tid har du en siste mulighet til å mønstre på som mannskap.

Av: Endre HoplandI januar 2015 annonserte Morten Ruud at han skulle bruke de neste fem årene på de syv hav, på jakt etter verdens største og sterkeste fisker. 18. juli samme år ble den ombygde seilbåten «Offshore Hunter» sjøsatt i Hellas, og med Morten Martiniussen og Petter Baarstad som mannskap, satte Ruud kursen rett over Adriaterhavet. Meningen var den gang at fiskeeventyret skulle strekke seg over fem år, men slik blir det altså ikke.

– Det har blitt litt endringer i planene mine fremover, så jeg kommer trolig til å selge båten og avslutte turen i Cairns i Australia i begynnelsen av oktober. Nå har vi sett og vært med på alt, så kost- og nyttekurven er i ferd med å møtes, sier Morten Ruud til Hooked.

I slutten av mai mønstrer Petter Baarstad av «Offshore Hunter», og da trengs det et nytt crewmedlem om bord. Skipperen selv foretrekker om vedkommende som mønstrer på gjør dette på Tahiti i månedskiftet mai/juni, og blir værende ut oktober.

– Det er også mulig å gå om bord på Cook Island i juli eller på Tonga i juli eller august. Du trenger ingen erfaring for å kaste deg med, og du trenger heller ikke være fiskenerd. Men det hjelper, gliser Ruud.

I løpet av de siste årene på havet har Ruud og co. opplevd massevis av spennende fiske, inkludert å lande verdens største marlin tatt fra seilbåt. Den siste etappen til «Offshore Hunter» kommer til å bli viet fiske etter svart marlin i området Tahiti/Tonga/Vanuatu og Great Barrier Reef utenfor Australia.

Giret på et fiskeeventyr uten sidestykke? Kontakt Ruud på [email protected] eller via Facebook-siden hans for mer info.

Del dette:
Prev En kveldstur og en dagstur på den vestnorske sjøisen
Next Meninger: Oppdrettsvekst når regjeringens system sier reduksjon

Comments are closed.