More

  Meninger: Finnes det egentlig noe slikt som en dårlig fisketur?

  Innen fiske så snakker man veldig ofte om antall og vekt. Naturlig nok. Et bra antall eller tunge og store fisker gir ofte heltestatus. Naturlig nok. Det er naturlig at det er slik både fra fiskerens side og for oss som følger med på hvordan det går med andres fiske.

  Vi vil alle ha det ultimate fisket, hvis ikke er turen ofte en katastrofe. Hvorfor føles turen som en katastrofe? Selvfølgelig ligger det i forventinger som ofte er urealistisk. Forventingene som kommer av hva man ser hva andre får til. Forventninger til egen kunnskap. Ja, det kan liksom ikke gå galt.

  Hvis da fiske går som det oftest går, altså dårlig, så er det automatisk en katastrofetur. Da er det ned i kjelleren. Og får man mange nok av de turene, kan opplevelsen bli skikkelig pyton rett og slett.

  Les også: – Er navnet «Alt om Fiske» bare en stor vits?

  Nå skal det sies at de fleste kun legger ut bilder på internett når de får stor fisk, og man kan få en følelse av at alle andre får det til utenom en selv. Men slik er det ikke. Til og med når det står Pro Team-medlem Ola Normanm i headingen, så opplever også disse katastrofeturene. Men de får du aldri vite om. Og for Pro Team-medlemmene sin del så er de såpass inne i det at de vet at de turene er en del av det å være sportsfisker. De har like mange katastrofeturer de også, og man skal være klar over at slike dedikerte fiskere er veldig mye ute.

  I Pikewallis har jeg vært veldig sterk og klar til mine folk om at vi skal skrive rapporter også når det går dårlig, rett og slett for å gjenspeile hvordan fiske faktisk er. Det er ikke få ganger min gjeng har sagt at de ikke fikk noe fisk, så hvorfor skal de da skrive rapport fra turen? I mine øyne er en blanketur like informativ og viktig som en tur med masse stor fisk. Ikke minst så forteller det mye om hvordan fiske virkelig er.

  Hvis man setter ting i perspektiv, er det ingen tvil om at vi er heldige som bor i dette landet her, med de unike mulighetene man har innen sportsfiske. Bare det i seg selv bør skape en indre glede. Legg alle forventinger til et stort antall fisk elle store beist bort. Faen, du skal ut og bara vara som de kaller det på svensk. Du skal ut og bare kose deg. Glemme litt sted og tid for noen timer.

  Les også: Fang og slipp, utdatert kunnskap og forskere som uttaler seg om feil ting

  Det er ingen tvil om at man fisker som best når man har det bra. Og når man fisker som best vil resultatene komme. Og er man ute nok, så vil man også forstå at det oftest er flere dårlige turer en bra.

  Men legger man bort forventingene vil det man ser på som dårlige dager bare være en transportetappe til det neste gode fisket. For bruker man tid, så vil man på et eller annet tidspunkt lykkes. Og det vil jo være litt trist å ha lagt utstyret på hylla før den tid. Endrer du kravet til hva som er en bra fisketur, så kommer du til å få utrolig mange bra turer fremover…

  – Eik Walmann, Pikewallis

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles