More

  Meninger: – Er navnet «Alt om Fiske» bare en stor vits?

  Selv om vi i Pikewallis har som målsetning å være en noe positivt i sportsfiske-Norge, så er det til tider rett og slett umulig å ikke bli litt oppgitt, ogg da må vi våge å uttrykke dette. Denne gangen går det ut over «vårt» sportsfiskeblad «Alt om Fiske».

  Hva er det egentlige bladet «Alt om Fiske» har som målsetning? Hva er visjonene til bladet? Hvor vil de? Hvem er det de henvender seg til? Hvem er målgruppen? I navnet ligger det et stor ansvar. «Alt om Fiske» kaller de seg, men de er ikke i nærheten av å skrive om alt av fiske.

  Jeg mener Pikewallis er smale, men nå går «Alt om Fiske» oss en høy gang. Er det ikke en liten eller stor fettfinne på fisken, får den strengt tatt ingen- eller i beste fall minimalt med spalteplass. Grunnen til at jeg skriver dette er at jeg har bladd gjennom det siste nummert av «Alt om Fiske», og det er for meg en gåte at hverken abbor- eller gjeddefiske, som i disse dager er veldig hot, ikke er gitt noen form for plass. Hvis man ønsker å være alle norske sportsfiskeres fiskeblad, så er det på tide at det tas ansvaret. Da må de ha som målsetning å skrive om alt om fiske.

  Selv om nesten alt av fettfinnefiske har en naturlig pause nå, så oser det av artikler rundt dette fisket og disse få artene. Er det et bevisst valg å ikke skrive gode artikler om for eksempel høstfiske etter abbor? Er det et bevisst valg å ikke skrive noe om gjeddefiske på høsten? Hva med lakefiske fra land? Hvorfor står det ingen ting om det? Gjørs er også en fisk som finnes i Norge.

  Predatorfiske er uten tvil på vei opp og frem, noe vi merker her i Pikewallis og som sortimentet i flere sportsfiskebutikker også viser. Det skrives positive artikler om at gjedda kan bli en lønnsom fisk for mange rundt her på Østlandet i andre medier. Den kan dra til seg turister for store deler av Europa. Hvorfor våger ikke «Alt om Fiske» å stille spørsmålstegn ved bruken av Steinsfjorden de siste årene? Hvorfor er ikke «Alt om Fiske» med på å sette dagsorden også innenfor predatorfisket?

  Dette er ikke noe personalangrep. Det kan være at «Alt om Fiske»-redaksjon selv ikke er stole av det de sender ut til folk. Det kan være flere grunner til at bladet ser ut som det gjør, for eksempel ressursmangler både på personell, penger til å komme seg ut eller rett og slett til å kjøpe inn gode artikler. Jeg tviler egentlig sterkt på at utfordringene til bladet kan kobles opp i mot de som jobber i redaksjonen.

  Men, og det er et stort men: Skal de holde på slik de gjør nå, så bør de legge bort navnet «Alt om Fiske». La noen andre bruke det, og gå heller for «Alt om Fettfinnefiske». For per i dag så er ikke bladet «Alt om Fiske» i nærheten av å kunne stå for navnet sitt.

  – Mvh bloggpappa Erik Walmann, Pikewallis

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles