More

  Vivelid Nilssen og Team Piscatorius til topps i årets første Norgescup-runde

  I helgen gikk årets første Norgescuprunde i fluefiske av stabelen i Stavanger, og på samme måte som under hele fjorårsturneringen, var det Team Piscatorius som var sterkest.

  Av: Endre Hopland

  I fjor vant Team Piscatorius første, andre og tredje runde av Norgescupen i fluefiske, og for sikkerhets skyld fulgte de også opp med seier i NM i fluefiske samme år. Den gode streaken fortsetter tydeligvis inn i konkurranseåret 2017, for under årets første Norgescupstevne var det ingen som var i nærheten av breiflabbene fra Hordaland.

  Team Piscatorius slet med å stille lag denne helgen, så Erlend Vivelid Nilssen, nevøen Cato Vivelid Monsen og Joar Laksy måtte låne lokalt mannskap for å stille fulltallig. Tor Helge Hadeland tok utfordringen på strak arm på første fiskedag, mens Geir Isaksen stilte som dummy i Hadeland sitt fravær søndag. Sistnevnte sine fangster blir dessverre ikke tellende, da det ikke er lov å bytte mannskap underveis i konkurransen, men Team Piscatorius tok likevel en knusende seier, selv om de fisket med en mann i manko søndagen.

  Da status ble gjort opp søndag ettermiddag, viste kulerammen til vinnerlaget 16 plassiffer, 8196 poeng og 147 fisk fanget. Team Nubben på andreplass endte til sammenligning på 23 plassiffer, 4368 poeng og 77 fisk fanget. På tredjeplass i denne første Norgescup-runden havnet Team SFC med 26 plassiffer, 2672 poeng og 46 fisk fanget.

  I den individuelle konkurransen var Erlend Vivelid Nilssen suveren. Med tre plassiffer, 4302 poeng og 78 fisk fanget, knuste han absolutt all motstand denne helgen. Lagkamerat Cato Vivelid Monssen var nærmeste konkurrent med fire plassiffer, 2332 poeng og 41 fisk fanget. På tredjeplass endte John Henrik Thorbjørnsen fra Team Nubben med sine syv plassiffer, 2084 poeng og 36 fisk fanget.

  Les også: Fluefiske handler ikke om hvor mange fisk man fanger, men om hvor det fører oss i livet (Hooked+) 

  – Vi e veldig fornøyde med en meget bra start på konkurranseåret. Denne helgen var det litt lavere deltakelse enn vanlig og enn hva vi helst ønsker, men nytt konkurransested helt borte på Vestlandet er unnskyldninger. I tillegg var det en del komfirmasjoner og lignende. Det som likevel var veldig gledelig, var at de lokale dukket opp og stilte med to lag, sier Erlend Vivelid Nilssen til Hooked.

  Vindforholdene var veldig tøffe under begge øktene lørdag, så det var krevende å få resultater. Søndagen var vinden halvert, og dermed var også forholdene langt bedre.

  – Konkurransens største fisk ble for øvrig fanget av Geir Isaksen. Denne var 55 centimeter, men kommer desverre ikke med på resutatlisten fordi Geir bare var stedfortreder under søndagens fiske, sier Vivelid Nilssen til Hooked.

  Neste Norgescuprunde er i Yndestad/Guddal i Sogn og Fjordane 2.-4. juni.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles