More

  Haugen Lie og Piscatorius til topps i NM i fluefiske

  Team Piscatorius har dominert norgescupen 2016, og står med lagseier i samtlige runder. Da fluefiske-NM gikk av stabelen i Trysil i helgen, kronet vestlendingene en fantastisk sesong med nok en førsteplass.

  Av: Daniel Tilrem og Endre Hopland

  Med 18 plassiffer, 8234 poeng og til sammen 125 fisk fanget, var Team Piscatorius et godt hestehode foran Team Eikre-Fly på andreplass. Eikre-Fly endte til slutt opp med 35 plassiffer, 6426 poeng og til sammen 99 fisk fanget. På tredjeplass havnet Team Arnold med 48 plassiffer, 4084 poeng og til sammen 65 fisk fanget.  I den individuelle konkurransen var det jevnere, men også her var det en Piscatorius-fisker som til slutt trakk det lengste strået. Med imponerende fire plassiffer, 3098 poeng og til sammen 46 fisk fanget, kunne Terje Haugen Lie ta imot fortjent hyllest som årets NM-vinner i fluefiske. Nærmest Haugen Lie kom Joaquin Santana fra Team Eikre-Fly. Han noterte seg for fem plassiffer, 2634 poeng og til sammen 41 fisk fanget. Tredjeplassen under årets NM gikk til Øyvind Haugen fra Team Arnold, som endte på fem plassiffer, 1844 poeng og til sammen 31 fisk fanget.

  Beste kvinnelige fisker under årets NM ble for øvrig Cathrine Markussen fra Team Eikre-Fly. Hun endte til slutt på en niendeplass med 15 plassiffer, 824 poeng og 14 fisk fanget. Plassiffer teller alltid mest i norgescupen og NM i fluefiske, så dersom en får fisk på riktig tidspunt i konkurransen, kan en gjøre det bra selv med relativt få fangster i keep-nettet.

  Vår mann i Trysil denne helgen, Daniel Tilrem fra Fiskeavisen, tok en kjapp prat med Knut Arnold Gravdahl og Joaquin Santana innimellom rundene.

  – Vi reiste oppover på tirsdag for å gjøre unna forberedelsene, men de fleste andre kom oppover torsdagen. Informasjonsmøtet før konkurransen var torsdag kveld, på låven hos Trysil Hyttegrend, forteller de to fiskerne fra henholdsvis Team Arnold og Team Eikre-Fly.

  Se video fra NM i fluefiske i Trysil:

  Fredag klokken 09.00 gikk startskuddet for årets NM, og første økt var i gang. Det ble fisket til sammen fire økter, fordelt på to dager, og fredagen var preget av mye regn og litt vanskelige forhold. Ifølge deltakerne var det desidert best fiske i elven denne dagen, ettersom det ikke hadde vært noen vak på Landsjøen, der det båtøktene går av stabelen med en-to deltagere i hver båt.

  Som vanlig er under NM ble deltakerne fordelt inn i soner i de forskjellige sektorene, etter noen timers fiske var det pause og rullering av soner. Endring av sektor skjedde ikke før etter lunsj, og fiskerne hadde også lov til å fiske med opptil tre fluer om gangen med 50 centimeters mellomrom.

  Den første dagen ble det tatt over 300 fisk fordelt på 30 deltagere. Den største av disse var på 50 centimeter. Etter første fiskedag ledet Team Piscatorius lagkonkurransen, mens Joaquin Santana var i føringen individuelt.

  – Det blir en hard jobb å forsvare ledelsen lørdag, så det blir en spennende avslutning, kunne Santana fortelle etter første fiskedag.

  På dag to av NM hadde flere av deltagerne stått opp tidlig for å rigge nye fortommer og binde nye fluer. Det byttes gjerne fortom etter hver økt, så det er en fordel å ha noen klare. Klokken 09.00 stod alle langs elven, og konkurransen var i gang igjen.

  Det tok ikke lang tid før den første harren var på land. Etter litt tid langs elvebredden reiste vi opp til Landsjøen der det var helt stille på vannet. Vi ble møtt av flere vak, så her oppe fiskes det mest tørt etter den vakende ørreten. Da båtene kom inn for måling hadde det blitt tatt seks små ørreter. Det var bare tre fiskere som hadde fått fisk.

  Etter målingen ved Landsjøen gikk turen ned til en lokal matbutikk der grillene var fyrt opp. Under lunsjen gikk praten løst, og det var svært hyggelig stemning. Det ble også lagt strategier innad i lagene om hvordan- og hvor det skal fiskes.

  Etter lunsjen gikk turen for fiskerne til nye plasser. Vi dro ned til sektor 1, som også er kjent som fluesonen. Her var det litt roligere i elven, så det var mulig å se fisken vake. Etter noen timer med fiske var det tid for en ny pause og måling av fisk. Elin Kløvstad hadde fått fire stykker, den største en harr på 31 centimeter.

  Da måling var unnagjort, var det dags for siste rullering av plasser,og den siste innspurten ble unnagjort. Her var det altså Piscatorius-gjengen som gjorde det skarpest, og som derfor kunne glise aller mest under banketten og premieutdelingen på kvelden.

  Se bilder fra NM i fluefiske i Trysil:

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles