More

  Sjekk hva som kastet seg over jiggen da Martin testet ut en ny plass

  I løpet av de to siste sesongene har Martin G. Karlsen i Team Predator vært med på å lande nærmere 150 fisker over kiloen. I dag satt endelig julegrisen.

  Av: Endre Hopland

  – Det er utrolig deilig å endelig få en abbor over 1500 gram, for jeg har vært veldig nær mange ganger, og flere over denne grensen har også blitt landet av andre om bord i båten min. At fisken jeg fikk i dag i tillegg er den hittil største som har vært innom båten er bare helt vilt, sier en overlykkelig Karlsen til Hooked etter å ha landt sitt livs abbor.

  Etter å ha fisket av noen velprøvde plasser med bare mindre fisk som resultat, bestemte Karlsen seg for å prøve noe nytt denne søndagen. Etter litt leting fant han seg en interessant grunne, der han tok noen raske kast. Dette skulle vise seg å være smart.

  Les også: Ole tok enorm gjørs på spinnfiske

  – Jeg merket ikke noe på de to første kastene, men på det tredje kastet, som jeg la tvers over kanten på den andre siden av grunntoppen, skjedde det ting etter bare noen få sveiv. Jeg kjente først et lite nykk i jiggen, og da tilslaget ble satt, merket jeg umiddelbart at det var god tyngde i andre enden, forteller han.

  Kampen ble hard, med stanging i dypet, vertikaldykk, stangen godt nede i vannet og skrikende snelle. Fiskeskjelven kom også sigende da Karlsen så abboren for første gang, men etter litt om og men fikk han likevel presset fisken så høyt opp i vannet at han fikk den i håven.

  Og for en fisk det var. På målebrettet viste den 46,5 centimeter, og abboren var så høy over ryggen at hele den 15 centimeter brede platen forsvant bak fiskekroppen. Dette var en julegris og vel så det. Av de nesten 150 abborene over kiloen som har vært på besøk i Karlsen sin båt de to siste sesongene, har syv vært over 1400 gram, to over 1500 gram og en over 1600. Fisken som nå skulle veies var større.

  Les også: En virkelig drømmeabbor i ordets rette forstand

  Vekten stabiliserte seg på 1720 nydelige gram, noe som er virkelig stort i norsk sammenheng. I de norske abbormiljøene er tokilosgrensen ansett som magisk og nesten uoppnåelig. Fisk over 1500 gram er sjeldne, og da sier det seg selv at ytterligere 220 gram med stripet kraftplugg ikke er noe en napper opp hver gang en er ute med jiggutstyret.

  FANTASTISK FANGST: Martin G. Karlsen med drømmeabboren på 1720 gram. (Begge foto: Martin G. Karlsen)

  – Det har blitt noen tusen timer etter storabboren, så dette her var en helt fantastisk opplevelse, sier Karlsen til Hooked.

  Etter måling og veiing ble fisken satt uskadd tilbake igjen, slik vanlig praksis er blant de som jakter storabbor her til lands. Nå vet også Karlsen hvor den bor, så vi blir ikke overrasket om også tokilosgrensen ryker om et par sesonger.

  Du kan lese mer om storabboren på bloggen til Team Predator. Samme sted følger du også det øvrige fisket til Karlsen og fiskekompisene hans.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles