More

  – En virkleig drømmefisk i ordets rette forstand

  Den svenske sportsfiskelegenden Jörgen Larsson har fanget store eksemplarer av det aller meste som har finner og svømmer i skandinaviske farvann. Kjempeabboren han landet i helgen skiller seg likevel ut i mengden.

  Av: Endre Hopland

  – Jeg synes det er vanskelig å sammenligne forskjellige fiskearter, men jeg setter nok denne abboren like høyt som min største gjedde på 17,2 kilo og min største gjørs på 11,82, sier Jörgen Larsson til Hooked.

  Larsson, som er en det av Westin sitt pro team, har vært en av de ledende profilene i det skandinaviske sportsfisket i flere tiår. Han var blant de første som drev med moderne meite etter karpefisk her oppe i kalde nord, og han var også en av pionerene innen laksetrolling i Østersjøen. I det norske havfisket er han også et kjent navn, med mange rekordfisker på samvittighet. Nå i nyere tid har han vært svært delaktig i å gjøre predatorfisket, og da spesielt vertikaljiggingen, til en folkesport i Sverige.

  Les også: Kjempeabbor fra Rotterdam

  Hele veien har Larsson delt sine tips, triks og ikke minst fiskeeventyr med publikum, både som mangeårig redaktør i populære Fiskefeber, som freelancer i en rekke magasiner og som medvirkende i TV-programmer og filmer om verdens beste hobby.

  Selv etter mange år i gamet, har Larsson fremdeles gløden og tålmodigheten som kreves for å kunne lykkes gang etter gang. Og lykkes gjør han. Med så mange fisketimer og storfisk på nakken, er det naturlig nok lengre mellom de personlige rekordene nå for tiden. Men når de først dukker opp, da vet en at det er snakk om skikkelige kjemper.

  En av disse kjempene hugg altså da Larsson var ute og fisket lørdag. Etter flere trege fiskedager, smalt det virkelig til i den ni centimeter lange Shad Teezen i fargene Official Roach, melder Westin, som først omtalte saken. Fisken som etter hvert havnet i håven hadde en kondisjon av en annen verden, og selv om den «bare» var 49 centimeter lang, stoppet vekten på utrolige 2,71 kilo.

  I det skandinaviske predatormiljøet regnes abbor over den magiske tokilosgrensen som fisker en kanskje kan være så heldig å få stifte bekjentskap med en eneste gang i livet. Abbor som nærmer seg tre kilo er derimot nesten utopisk. Men de finnes, altså. Og det er mulig å få dem.

  Les også: Drømmeabboren

  Storfiskeren selv er naturlig nok strålende fornøyd med helgens fantastiske fangst, og han tar ganske store ord i sin munn når han skal beskrive den praktfulle abboren.

  – Dette er virkelig en drømmefisk i ordets rette forstand. Abboren har alltid vært en personlig favoritt for meg, og en pers på en av de store predatorene (abbor, gjedde og gjørs, red.anm.) er fantastisk, sier Larsson til Hooked.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles