Kjempeabbor fra RotterdamDel dette:

For de fleste som fisker abbor her hjemme er selve drømmen å bryte den virkelig magiske tokilosgrensen. Abbor på størrelse med den som nylig ble tatt utenfor Rotterdam er derimot som utopi å regne.

Av: Endre HoplandAlle seriøse abborfiskere og rekordjegere kjenner til datoen 28. mai 1965. Det var på denne dagen en fisk helt utenom det vanlige kastet seg over spinneren til Knut Erik Berg som stod og fisket like ved Roklubben på Tjuvholmen i Mjøsa. Abboren som ble landet denne dagen ble veid foran flere vitner på slaktebutikken Knutstad og Holen i Hamar, og slaktervekten stoppet på fantastiske 3170 gram.

Fisken er fremdeles gjeldende norgesrekord, og for øvrig en av de aller eldste registreringene i Villmarkslivs norgesrekordregister. Kanskje blir den stående for alltid?

En abbor på tre kilo er latterlig diger, uansett hvilket land en fisker i, men det er på det rene at det nok er større sjanse for å komme i kontakt med slike fisker utenfor våre landegrenser. I Nederland for eksempel, der Dirk Fastenau og tre andre fiskere fra teamene Quantrum og Zebco nylig var ute etter nettopp storabbor. Og for en fisk de skulle ende opp med.

Kjempeabbor fra Nederland oppslag
(Foto: Privat)

Det er svenske Fiskejournalen som melder om kjempeabboren på tre blank fra Rotterdam. En Quantum Battle-shad i fargene ”Salt og pepper” var det som skulle til for å lokke fisken til hugg, og da den brøt overflaten skjønte de erfarne fiskerne at dette var noe utenom det vanlige. Like etter stoppet vekten på 3,0, og sensasjonen var et faktum.

Har du en god fiskehistorie på lager? Ikke nøl med å dele den med oss. Tekst og bilder kan sendes til [email protected].

Del dette:
Prev Tiddelibom og huttemegtu...
Next Du kan vinne denne på Nordbytjernet 13. februar

Comments are closed.