More

  Storfiskgrossistens drømmegjedde

  Enkelte fisker henger høyere enn andre. For den kjente storfiskeren og guiden Johan Mikkelsen, har den mest høythengende fisken alltid vært en skikkelig storgjedde. I helgen smalt det.

  Av: Endre Hopland

  Johan Mikkelsen har fått kjempefisker over store deler av verden, og i en årrekke har han også guidet tusenvis av ambisiøse havfiskere til deres drømmefangster på forskjellige fiskecamper i Nord-Norge. Sammen med Morten Ruud, Hannes Ribbner og Matilda Leijon landet han i fjor høst den største blue marlinen som noen gang er tatt fra seilbåt. Dette skjedde bare et halvt år etter at han ble den første svensken noen gang til å få torsk over 40 kilo.

  I løpet av den samme skreisesongen i 2016 guidet han også Marica Eriksson til ny kvinnelig verdensrekord på torsk. I tillegg sørget han for at Lars Löfgren fikk sitt livs fisk, og ble den andre svensken i historien til å lande torsk på over 40 kilo på stang. Vi snakker med andre ord om fisker som vet hva han holder på med.

  Det er havets storvilt som har fått mesteparten av Mikkelsens oppmerksomhet det siste tiåret, men det var gjeddefisket hjemme i Strömstad og omegn som i utgangspunktet fikk han til å gå videre med sportsfisket sitt, og utdanne seg innen faget. Det ble derfor skikkelige gledesscener i båten da håvmaskene omsluttet drømmefisken hans i helgen.

  Mikkelsen, som er medlem av proteamet til Westin, fisket sammen med kompisene Niclas Carlsson og Erik Börjesson da en enorm gjedde kastet seg over den 27 centimeter lange Shad Teezen hans. Før dette hadde det bare blitt noen mindre fisker, men nå var det virkelig alvor. Den relativt lette popper-stangen hans fikk kjørt seg godt, men til slutt måtte storfisken likevel kapitulere. Og for en fisk det var.

  Med en lengde på hele 126 centimeter, snakker vi her om skikkelig nordisk krokodille. Dessverre var dette en etterleksfisk, så kondisjon og vekt var et godt stykke unna det den nok var for halvannen måned siden. 13,32 kilo lar seg likevel høre, og fisken var i tillegg virkelig sprek og sterk som en okse.

  – Denne fisken betyr så utrolig mye for meg. Dette er helt fantastisk kult. Personlig er det helt klart en av de aller mest betydningsfulle fangstene mine noen gang, sier en strålende fornøyd Mikkelsen til Hooked etter at storgjeddefangsten har fått sige inn litt.

  GRUNN TIL Å JUBLE. DRØMMEFISK: Johan Mikkelsen er nokså fornøyd med sin nye gjeddepers. (Foto: Niclas Carlsson)

  Hvor mange timer han har lagt ned i jakten på storgjedde opp gjennom årene, har Mikkelsen iingen som helst anelse om. Men det er ikke få.

  – Da er det ekstra moro å lykkes og da spesielt under storsatsinger sammen med to så dyktige gjeddefiskere som Niclas og Erik. Det er takket være disse to at jeg fikk sjansen til å lande denne drømmefisken, sier han til Hooked.

  Med blant annet kjempemarlin og grisetorsk på samvittigheten fra tidligere, er det naturlig nok vanskelig å si akkurat hvor på storfiskskalaen den ferske gjeddefangsten plasserer seg. Mikkelsen har likevel klare tanker om nettopp dette.

  – Det er ikke en like stor fisk, men for meg er den helt der oppe sammen med de største. Dette var en fantastisk opplevelse, sier han til Hooked.

  Under kan du se sluttfasen av kampen med kjempefisken: (Video: Erik Börjesson)

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles