– Som å vinne førstepremien i Lotto

KJEMPEFISK: Nordic Sea Angling-guide Johan Mikkelsen med den enorme skreien på hele 41 kilo han tok utenfor Sørøya mandag. (Foto: Johan Mikkelsen/Nordic Sea Angling)

I løpet av sine syv sesonger som fiskeguide for Nordic Sea Angling, har Johan Mikkelsen fra Strömstad fått mange fantastiske fisker. Torsken han dro opp utenfor Sørøya mandag overgår dem alle.

Av: Endre Hopland

Det er bare en god uke siden Mikkelsen guidet sin landskvinne Marica Eriksson til ny kvinnelig verdensrekord på torsk. Fisken, som veide imponerende 38 kilo, gikk naturlig nok rett inn i den svenske sportsfiskehistorien.

Nå har også Mikkelsen selv sikret seg en plass i de samme historiebøkene. Torsken, eller skreien om du vil, han dro opp utenfor Sørøya i går veide nemlig fantastiske 41 kilo. Dermed er han etter alt å dømme den første svensken noen gang har landet en torsk på over 40 kilo på stang.

For ordens skyld er ikke en torsk på over 40 kilo noe veldig mange kan skryte på seg, uavhengig av nasjonalitet. Men de finnes altså, og områdene utenfor Sørøya i mars og april er kanskje verdens beste sted å legge fisketuren dersom en ønsker å komme i kontakt med disse gytevandrende kjempene.

Annonse

Mikkelsen, som selv har både storkveite og en rekke tropiske muskelbunter på samvittigheten fra tidligere, rangerer dagens kjempefisk helt på topp over egne fiskeopplevelser.

– Dette er helt uvirkelig, og noe en egentlig ikke våger å drømme om. For noen år siden snakket vi ikke engang om torsk på over 40 kilo på stang, men nå vet vi hvordan vi fisker dem og hvor de finnes, sier han til Hooked.

Fikk du med deg denne? Drømmen om Sørøya

Den enorme skreien til NSA-guiden tok på en Big Bob-shad på 730 gram fra Westin i fargene Fancy Cola. Mikkelsen fisket ellers med en Westin 3776 T-jigging-stang og en Shimano Talica 10-snelle. Den store shaden i denne fargen har så langt fanget fire torsker for Mikkelsen. Tre av disse har vært over 30 kilo. Det er kanskje noe å ha i bakhodet om du skal ut på storskreijakt.

– Med den kunnskapen vi sitter på i dag, har i teorien alle en mulighet til å få en slik fisk. Sjansene er omtrent like store som å vinne førstepremien i Lotto, men folk vinner jo i Lotto, også. I går var det altså min tur, sier en strålende fornøyd Mikkelsen til Hooked.

SPENNENDE SAKER FRA VÅRE ANNONSØRER

Unikt julegavetips fra Abu Garcia – Ambassadeur Rum edition

Abu Garcia har i flere år lansert eksklusive og lekre julegavetips. Og om det har vært flott før, har de dratt frem alle trommer,...

Med Lawson NorthSea etter tung fisk på dypt vann

Det har blitt noen økter på dypt vann i løpet av 2018, og i år er det 15-40-punderen av Lawson NorthSea som har fått...