More

  Får du tellende fisk under Fiskefesten kan du vinne en Isuzu D-MAX

  For fjerde året på rad arrangeres Fiskefesten i Åkrestrømmen i Rendalen. Får du en fisk over minstemålet i løpet av de to fiskedøgnene, kan du bli en bil rikere.

  Av: Endre Hopland

  Den store fiskefesten så dagens lys i 2014. Den gangen var hovedpremien 150 000 kroner. Året etter var det en Kia Sportage til en verdi av 400 000 kroner som gikk til en heldig fisker, mens båt og motor til en verdi av 200 000 var fjorårets hovedpremie. I år er arrangørene altså tilbake til bil, og det er ikke hvilken som helst bil, heller. Eller hva sier du til en Isuzu D-MAX til en verdi av 350 000 kroner?

  Fiskefesten går av stabelen 16.-18. juni, med fiske i Mistra, Rena og Storsjøen i Rendalen. I sjøen er minstemålet på fisk 50 centimeter, mens fisk tatt i elvene må være minst 40 centimeter. Får du en så stor fisk i løpet av de to fiskedøgnene, er du altså med i trekningen av bilen.

  – Granrud Bilverksted ved Helge Granrud stiller som hovedsponsor i år også, på samme måte som han gjorde det i 2015. Granrud er en av Hedmark mestselgede bilforhandler, og har et veldig bra nedslagsfelt i Østerdalen. Fiskefesten og Granrud Bilverksted har siden i fjor høst jobbet tett sammen om den beste løsningen for alle, og i vinter falt brikkene på plass. Det er vi veldig glade for, sier Bjørnar Strømsmoen i arrangementkomiteen til Hooked.

  Han legger ikke skjul på at skikkelige premier drar folk, og dette er mye av grunnen til at også resten av premiene holder høy kvalitet.

  – Vi har gode pengepremier til de beste fiskerne, også i juniorklassen, der vi ser en bra utvikling. Dette setter vi veldig stor pris på, da det er de unge som skal drive kulturen videre. Utenom pengepremiene stiller også Rapala med en meget stor premie til den beste catch and release-fiskeren. De som kan dokumentere at de slipper fisk ut igjen vil være med i trekningen av fiskeutstyr til en verdi av rundt  20 000 kroner. Rapala er jo veldig glade i Rendalen og Østerdalen, da dette er et mekka for wobbler-fiskere. Rendalen Sport & Service er også den frittstående butikken i denne skalaen som har solgt mest Rapala-wobblere i Norge de siste tre årene, så dette er utstyr folk vil ha, sier Strømsmoen til Hooked.

  Fiskefesten arrangeres i år samtidig med den tradisjonsrike Storsjødreggen, som også er en del av Raymarine Cup i trolling. Her har en med andre ord mulighet til å delta i to konkurranser for prisen av en. Det skal for øvrig fiskes i 48 timer, fra fredag 16. juni klokken 09.00 til søndag 18. juni klokken 09.00. Det øvrige reglementet finner du her.

  Fiskefesten handler naturlig nok mest om fiske, men det er også mye annet som skjer i forbindelse med arrangementet. På Mistra Hotell, som arrangørene har et tett samarbeid med, blir det både foredrag med Trond Strømdahl og pubaften fredag. Det blir også offentlig fest med Bøgdabråk på scenen lørdag, og ikke minst premieutdelling på søndag. Samme sted blir det også matservering hele helgen igjennom.

  SPILLER TIL DANS: Bøgdabråk står for underholdningen lørdag kveld.

  – Vi gjør en del arbeid bedre for oss selv ved å sette vekk noe av arrangementene til hotellet. Vi har nemlig nok å drive med resten av helgen, så kapasiteten vår rekker ikke over alt. Med et nytt hotell på plass, føler vi kanskje også vår plikt å fordele litt inntekter også, sier Strømsmoen, og poengterer samtidig at et hotell som bærer navnet Mistra bør være en naturlig del av fiskekulturen i bygda.

  Det er mye arbeid å arrangere en fest som dette, og Strømsmoen understreker at det aldri hadde gått uten de gode medhjelperne i Hedmark fylkeskommune og det lokale næringslivet i Rendalen.

  – Når jeg kommer år etter år og spør om sponsorpenger, er de alltid klare. Det er disse som er med på å bygge fiskefesten, og gjøre den bedre og bedre år for år, sier han til Hooked.

  Fiskedelen av Fiskefesten og Storsjødreggen kjøres ellers i samarbeid med Storsjøen fiskeforening, Mistra Elvelag og Ytre Rendal Jakt og Fiskeforening. Mer informasjon om arrangementet finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles