More

  Ørretfestivalen markerer starten for Raymarine Cup i trolling 2017

  Fredag 19. mai går den tradisjonsrike Ørretfestivalen på Mjøsa av stabelen. Denne markerer også starten på Raymarine Cup i trolling.

  Av: Endre Hopland

  Raymarine Cup så dagens lys for to sesonger siden, som den første trollingcupen i Norge. Det hele startet som et samarbeid mellom Raymarine, Øvre Romerrike Trollingklubb og Mjøsservice, men turneringen har nå fått fotfeste, og står i år på egne bein.  Team Raymarine Norge, som da er Raymarine sine ambassadører og ansatte her til lands, vil være konkurranseansvarlige i 2017-sesongen, men utover dette er mye likt som tidligere år. Det er gratis å delta, og du trenger ikke å melde deg på. Alle som deltar i en eller flere av de tilsammen fem poengivende konkurransene er nemlig automatisk med i sammendraget.

  For å kunne vinne cupen må du likevel fiske under selve cupfinalen, nemlig Mjøsa Trollingfestival 26. august. Det er selvsagt også en klar fordel at du har deltatt og gjort det godt i flere av de tellende konkurransene.

  Utenom de nevnte Ørrettfestivalen og Mjøsa Trollingfestival, er også NM i trolling (10.-11. juni), Femunddraget (dato ikke fastsatt) og Storsjødreggen 16.-18. juni poenggivende konkurranser denne sesongen.

  Regelverket er ifølge arrangørene som før: De respektive konkurransene sine regler gjelder. I tillegg til plasseringspoeng, gis det ellers 20 deltakerpoeng for hver konkurranse. For de som fisker i minimum fire konkurranser, gis det ytterligere 20 bonuspoeng for hver deltakelse.

  Plasseringspoengene er for øvrig lagt opp slik at førsteplassen får 300 poeng, andreplassen 297 poeng, tredjeplasseb 294 poeng og så videre nedover, med tre poengs fratrekk per plass.

  Det gis også rom for en dårlig dag, eller at en ikke kan delta i alle konkurransene. Derfor er det bare de tre beste konkurransene til hver fisker som teller i sammendraget.

  Du kan lese mer om Raymarine Cup her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles