More

  Årets skreifisket på Sørøya slår alle rekorder

  Så langt i år har gjestene til Nordic Sea Angling på Sørøya landet fantastiske 62 skrei over den magiske 30-kilosgrensen. Tre av disse var også over 40 kilo.

  Av: Endre Hopland

  Som Hooked har skrevet ved flere tidligere anledninger, har årets skreifiske på Sørøya vært fantastisk. Den 38 kilo tunge skreien Marica Eriksson fra Uddevalla dro opp tidlig i mars, slo den 46 år gamle, kvinnelige verdensrekorden på torsk med god margin. Like etter rekordfangsten snakket vi med Johan Mikkelsen, som guidet Eriksson til kjempetorsken. Han fikk da utfordringen om å selv lande en torsk på over 40 kilo denne sesongen. Dette var mest på tull, men Mikkelsen tok utfordringen på strak arm, han.

  Under to uker senere skrev han seg også inn i sportsfiskehistorien, da han ble den første svensken noen gang som landet en torsk på over 40 kilo. Vekten stoppet på utrolige 41 blank, og overfor Hooked beskrev Mikkelsen selv det hele som å vinne førstepremien i Lotto.

  Men det stopper ikke her. Forrige uke hadde nemlig Mikkelsen med seg sin landsmann Lars Löfgren i guidebåten, og jammen var det ikke duket for mer historieskriving denne aprildagen. På en 730-grams Big Bob fra Westin, kroket nemlig svensken sitt livs fisk, og for andre gang i løpet av bare et par uker hadde den erfarne NSA-guiden Mikkelsen en 40-kilostorsk i båten. Löfgren ble dermed den andre svensken noen gang som har fått torsk på 40 kilo på stang.

  Men det er ikke bare Mikkelsen som leverer kjempetorsk på Sørøya. Også kollegaen Sebastian Hoogers vet hvordan en finner og fisker etter de enorme fiskene. Det fikk engelskmannen Bert Williams nyte godt av, da han denne uken landet ytterligere en 41-kilosfisk. Med denne fantastiske fangsten ble han den første engeskmannen noen gang til å passere 40-kilosgrensen på torsk, og alle som vet noe om sjøfiske i England skjønner hvor høyt en slik fangst henger. En virkelig drømmefisk.

  – Selv om vi fremdeles har litt igjen av skreisesongen, kan vi allerede nå slå fast at dette blir et rekordår. I fjor fikk våre gjester 55 skrei over 30 kilo, der to var over 40. Så langt i år har vi altså 62 over 30, der tre også er over 40. Et så bra år har vi aldri tidligere hatt, sier Johan Mikkelsen i Nordic Sea Angling til Hooked.

  Han er klar på at det er en sammensatt årsak til at fisket i år har vært så bra, og både genetikk, byttefisk og ikke minst bedre kunnskap spiller sine viktige roller.

  – Det er ingen tvil om at det er høyt snitt på skreien i år, og den har i tillegg veldig mye lodde å spise på. I løpet av årene på Sørøya har vi guider også blitt både flinkere til å lokalisere den store fisken, og ikke minst fiske etter den. Det er dette som gjør at vi nå slår alle tidligere rekorder, sier han til Hooked.

  PS: Også fra andre havfiskeaktører på både Sørøya og lenger sør i Nord-Norge meldes det om usedvanlig mye og stor skrei under årets sesong, inkludert fra yrkesfiskere. De nordlige delene av landet vårt er utvilsomt et paradis for folk som er på jakt etter skreien.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles