More

  Er dette verdens seigeste fluebinder? I helgen satte Jon en helt drøy verdensrekord

  I løpet av et eneste døgn produserte Jon Strand fra Oslo smått utrolige 1036 Griffith´s Gnat-fluer. Det er ny verdensrekord.

  Av: Endre Hopland

  I slutten av april kunngjorde Jon Strand at Guinness Book of World Records hadde gitt han tillatelse til å gjøre et rekordforsøk i kategorien The Most Griffith’s Gnat tied in 24 hours. Rekordforsøket fant sted nå i helgen, på Norsk Skogmuseum på Elverum, i forbindelse med Fluefiskedagene samme sted.

  Av en eller annen grunn finnes det nesten ingen Guinness-rekorder knyttet til fluebinding, noe mange synes er merkelig. Rekordforsøket til Strand ble derfor det første i sitt slag, og da sier det seg nesten selv at dette burde bli rekord uansett. Rekord ble det også, men denne er på ingen måte bare en registrering.

  I løpet av et døgn surret nemlig Strand sammen fantastiske 1036 Griffith´s Gnat-fluer i krokstørrelse 14. Det er nesten 0,72 flue per minutt. Med tanke på at folk flest har mer enn nok med å holde seg våken i 24 timer i strekk, er det ganske sykt.

  Vi gratulerer Jon Strand med meget solid rekord, og regner med at denne blir stående en stund. Du kan lese mer om hele forsøket, og se videointervju med fluebinderen selv, ved å følge denne linken.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles