More

  Er dette verdens seigeste fluebinder? I helgen satte Jon en helt drøy verdensrekord

  I løpet av et eneste døgn produserte Jon Strand fra Oslo smått utrolige 1036 Griffith´s Gnat-fluer. Det er ny verdensrekord.

  Av: Endre Hopland

  I slutten av april kunngjorde Jon Strand at Guinness Book of World Records hadde gitt han tillatelse til å gjøre et rekordforsøk i kategorien The Most Griffith’s Gnat tied in 24 hours. Rekordforsøket fant sted nå i helgen, på Norsk Skogmuseum på Elverum, i forbindelse med Fluefiskedagene samme sted.

  Av en eller annen grunn finnes det nesten ingen Guinness-rekorder knyttet til fluebinding, noe mange synes er merkelig. Rekordforsøket til Strand ble derfor det første i sitt slag, og da sier det seg nesten selv at dette burde bli rekord uansett. Rekord ble det også, men denne er på ingen måte bare en registrering.

  I løpet av et døgn surret nemlig Strand sammen fantastiske 1036 Griffith´s Gnat-fluer i krokstørrelse 14. Det er nesten 0,72 flue per minutt. Med tanke på at folk flest har mer enn nok med å holde seg våken i 24 timer i strekk, er det ganske sykt.

  Vi gratulerer Jon Strand med meget solid rekord, og regner med at denne blir stående en stund. Du kan lese mer om hele forsøket, og se videointervju med fluebinderen selv, ved å følge denne linken.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles