More

  – Jeg er litt bekymret for fiskeinteressen min etter dette

  Kenneth Bruvik har de siste ukene fått erfare hvor skitten oppdrettsindustrien kan være. I morgen kommer en rekke avsløringer frem i lyset, i beste sendetid, på TV2.

  Av: Endre Hopland

  Kommende lørdag klokken 18.45 må du ikke gå glipp av Magsinet på TV2. Den siste uken har nemlig et kamerateam fra kanalen hengt i hælene på fiskekjendis og naturforkjemper Kenneth Bruvik, i hans søken på gode svar på hvorfor fjordene i Hordaland er fulle av oppdrettsfisk og hvorfor den nevnte fisken er i så dårlig form. Hovedpersonen selv lover en tankevekker av et innslag.

  – Jeg har fått litt munnkurv når det gjelder detaljer, men jeg kan love at dette blir både interessant og sikkert også nokså sjokkerende for mange. I korte trekk handler innslaget om et av 100 000 NJFF-medlemmer sin opplevelse av systemet når han bare vil ha svar på et par helt enkle og greie spørsmål, sier Kenneth Bruvik til Hooked.

  Les også: 15 nye oppdrettsanlegg blir straffet

  Han legger ikke skjul på at de siste ukene har vært svært krevende, og mer enn en gang har han virkelig tvilt på hvordan fortsettelsen skal bli seende ut.

  – Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg er litt bekymret for fiskeinteressen min etter dette. Når du står og ser en flott gytebekk for sjøørret fullstendig invadert av stygg og syk oppdrettsfisk, mister du bare fullstendig motet, forteller han åpenhjertig.

  Kenneth Bruvik med laks
  Kenneth Bruvik kjemper villfiskens sak på TV2 i helgen. (Foto: Privat)

  Bruvik, som blant annet er kjent fra NRK-programmene Dronninga i Dypet, I skyggen av laksen og Gjedda – Nordens krokodille, har stått med begge beina godt plantet i rømt oppdrettsfisk etter at stormen «Nina» sendte hundretusenvis av regnbueørret og laks ut i Hordalandsfjordene tidlig i januar. Sammen med en rekke gode hjelpere har han prøvd å få så mye oppdrettsfisk som mulig opp fra sjøen, elver og bekker.

  – Vi har tørket tårer over ødeleggelsene mer enn en gang, men folk har virkelig stått på for å få opp oppdrettsfisken. Spesielt vil jeg trekke frem Regine Emilie Mathisen og Erlend Vivelid Nilssen fra Askøy JFF. Det står enorm respekt av jobben de har gjort for å få med folk på dugnad, og jeg er veldig stolt over å kjenne de begge. Jeg vil også rette en stor takk til de mange fiskerne som har bidratt i dugnadsarbeidet. En god del har også kommet langveisfra, helt fra Østlandet, for å hjelpe til. Det setter vi utrolig stor pris på, sier Bruvik til Hooked.

  Les også: Miljøvernforbundet har anmeldt oppdretterne

  Lørdag klokken 18.45 blir Bruvik altså å se i Magasinet på TV2. Morgenen etter, søndag klokken 10.00, stiller samme mann til en halvtime lang debatt mot statssekretær Amund Drønen Ringdal direkte på TV2 Nyhetskanalen. Heller ikke denne må du gå glipp av, for Bruvik garanterer at han har mye tungt skyts å komme med.

  Regnbueørret 2
  Denne fisken kunne vært hentet rett ut av en dårlig b-film, men dette er altsp realitetene i fjordene i Hordaland for tiden. (Foto: Reidar Staalesen)

  For oss sportsfiskere har problemene knyttet til oppdrettsnæringen vært velkjente i årevis, men Bruvik tror helt alvorlig at det nå omsider er i ferd med å skje en større omveltning i milliardindustrien. Dette underbygger han blant annet med noen interessante observasjoner han har gjort seg de siste ukene.

  Les også: Regnbueørreten skulle destrueres 

  – Jeg føler at dersom ting går slik jeg tror de kommer til å gå nå, vil vi få mer gjort enn på mange, mange år. Den største forandringen nå kontra tidligere er nemlig at også den vanlige mannen i gaten begynner å sette spørsmåltegn ved oppdrettsfisken. Ting har gått over alle støvleskaft altfor lenge, og situasjonen er uholdbar. Når også folk utenfor sportsfiskemiljøet oppfatter dette, er vi absolutt på rett vei, sier Bruvik til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles