More

  NM i sjøisfiske går som planlagt

  Ekstremværet «Ole» er på vei innover Nord- og Midt-Norge, men på Løgninfjorden er isen fremdeles trygg. NM i sjøisfiske går derfor som planlagt, men konkurranseområdet vil bli innsnevret.

  Av: Endre Hopland

  – Isen er stort sett tykk og god, opp mot 20 centimeter, men midt ute på fjorden var det åpent vann i forrige uke. Her er isen bare syv-åtte centimeter, så dette området blir ekskludert i konkurransen. Vi sitter og tegner opp konkurranseområdet nå, sier Bjørn Florø-Larsen i arrangørklubben Nidaros kystmeitelag til Hooked.

  Han var selv på isen i hele går, sammen med et knippe av de mest ivrige NM-deltakerne, som gjør en langhelg utav konkurransen. Fisket var brukbart, med blant annet strømsild og piggskate landet. Været var derimot så som så, og det er også meldt mildere vær, en frisk bris og godt med snø under selve NM-konkurransen lørdag.

  NM i sjøisfiske 2015 - 2
  Asgeir Alvestad og Irvin Kilde med Asgeir sin nye art nummer to fra Løgninfjorden, strømsild. (Foto: Bjørn Florø-Larsen)

  Les også: Søvnløs på Løgninfjorden

  Stormsenteret til «Ole» er ventet å treffe lenger nord i landet enn Nord-Trøndelag, der altså NM i sjøisfiske går av stabelen. På konkurransedagen meldes det opptil 12 sekundmeter fra nordvest (høyst skiftende, som vanlig), en til to plussgrader og snø på Løgninfjorden. Dette tar arrangørene med stoisk ro.

  – Været får vi ikke gjort noe med, men Yr har tatt feil før, og vi er alltid optimister. Et par plussgrader gjør ikke noe særlig med isen, så det blir fullt fiskbart, uansett. At vi snevrer inn konkurranseområdet er likevel av sikkerhetsmessige årsaker. Vi skal ikke ta noen sjanser der isen er tynnest. Dette blir likt for alle, så det er vi komfortable med, sier Florø-Larsen til Hooked.

  NM i sjøisfiske 2015 - 1
  Isen på Løgninfjorden er stort sett tykk og trygg, men området midt på kartet har tynn is. (Illustrasjon: NKML)

  Les også: Her er vinnerne av NM i sjøisfiske 2014 

  Så langt er det 60 forhåndspåmeldte deltakere til NM i sjøisfiske 2015. Ytterligere fem-seks personer har meldt ifra om at de kommer til å melde seg på under registreringen på Sjøåsen fjordhotell mellom klokken 18.00 og 20.00 i kveld, men hvor mange flere enn disse som blir med, tør ikke Florø-Larsen å spekulere i.

  – Det er vanskelig å si sikkert, men det blir spennende å se. Vi har plass til alle som har lyst, sier han.

  NM i sjøisfiske blir i år arrangert for tredje gang. Startskuddet går i år lørdag 7. februar klokken 09.00, og det fiskes frem til klokken 17.00. Frivillig innveiing er tillatt fra klokken 15.00.

  Les også: Videohighlights fra NM i sjøisfiske 2014

  Under NM i sjøisfiske er det størst eksemplar av flest mulig arter som gir mest poeng. Bare et eksmeplar av hver art kan veies inn, og alle skater skal settes tilbake etter merking. Alle som får en skate i løpet av konkurransen må ta kontakt med merketeamet Vilhelm Skilhagen og Arve Lynghammar, som er på isen hele dagen.

  NM i sjøisfiske 2015 - 4
  Det er viktig å ha utstyret i orden på isen. Asgeir Alvestad har fisket med plenty av stenger i dagene før konkurransen, men under NM er det bare tillatt å bruke tre stenger samtidig. (Foto: Bjørn Florø-Larsen)

  Øvrige regler og grunnvekter for de forskjellige artene finner du her. En liste over de forhåndspåmelde deltakerne er publisert her. Se ellers arrangementet sin Facebook-side for oppdatert informasjon. Her kommer det blant annet et kart over konkurransområdet i løpet av kvelden.

  Slik gikk det da Hooked var med Nidaros kystmeitelag på skatefiske på Løgninfjorden tidlig i forrige uke:

  Og slik skildrer Sven Jørund Kolstø det som skjedde før vi ankom isen:

  NM i sjøisfiske sin Facebook-side finner du ellers flere filmer fra William Rydland og Julian Röß, begge elever på sportsfiskelinjen på Grong. De to hadde noen episke opplevelser med stor spisskate på Løgning for to uker siden. Smeller det igjen i morgen?

  Vi ønsker i alle fall både deltakere og arrangører lykke til med årets NM sjøisfiske, og kommer selvsagt tilbake med bilder fra isen og en oppsummering av konkurransen i løpet av helgen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles