More

  Her er vinnerne av NM i sjøisfiske 2014

  NM i sjøisfiske på Lygninfjorden er over for denne gang, og vinnerne er kåret. En hektisk lørdag på isen førte med seg veldig mange fine fangster, og både størrelse på fisk og ikke minst solid artsmangfold gjorde innveiingskøen ekstra spennende for mange av de til sammen 120 deltakerne.

  – Vi er kjempeslitne, men utrolig glade og stolte over gjennomføringen, som etter alt å dømme gikk knirkefritt. Vi føler vi har gjort mange forbedringer fra i fjor, sier NKML-general Irvin Kilde i arrangementskomiteen til Hooked.

  Kilde og resten av gjengen i nord kunne glede seg over en minusgrad, sol og bare en liten bris i kastene under konkurransedagen. Eller perfekte forhold, som det også kalles.

  – Fisket var også godt, med mange kule arter og hele 44 skater fanget, merket og satt uskadd tilbake bare under konkurransen, sier han til Hooked.

  Lysing
  Denne flotte lysingen overrasket både NM-arrangørene og fangstmannen Kay-Arne Olsen under NM i sjøisfiske på Lygninfjorden. (Foto: Privat)

  Om stemningen på isen var god, ble den ikke noe dårligere oppe på Sjøåsen fjordhotell seinere på kvelden. I en fullpakket sal ble det delt ut plaketter med gode skryteretter, meget feite premier og ikke minst heder og ære.

  – Konkurransen gikk veldig bra, og festen på kvelden var helt super, legger Kilde til.

  Dette er bare det andre året Nidaros Kystmeitelag og gode medhjelpere arrangerer NM i sjøisfiske på Lygninfjorden, men på samme måte som i fjor hadde fiskeentusiaster fra hele landet funnet veien til Nord-Trøndelag. Her har det altså blitt kjempet hardt om heder og ære, og på samme måte som i fjor var det en østlending som trakk det lengste strået.

  Under fjorårets konkurranse var det Øystein Bertelsen, som er 98 prosent ferskvannsfisker, som vant den individuelle konkurransen. I år stod havfisker Lars Hellum fra Oslo Havfiskeklubb alene igjen på toppen av seierspallen i samme klasse etter innveiingen.

  Juniorklassen ble vunnet av Martin Markset Olsen, som også vant premien for største fisk med en piggskate på 7,52 kilo. Den samme fisken sikret også junioren prisen Gullskata. Det er vel fair å anta at unge Olsen er å finne på Lygninisen også neste år. Den nyinnførte lagkonkurransen ble ellers vunnet av Team Elvegris, som består av Lars Hellum og Tor Arne Rygg.

  Se fullstendig resultatliste for NM sjøisfiske 2014 her

  Her er toppresultatene fra NM i sjøisfiske 2014:

  Åpen klasse:

  1. Lars Hellum, 628,8 poeng

  2. Sven Jørund Kolstø, 555,7 poeng

  3. Tor Arne Rygg, 497,2 poeng

  4. Jim Frode Rygh, 478, 3 poeng

  5. Kay-Arne Olsen, 423,4 poeng

  Juniorklassen:

  1. Martin Markset Olsen, 382,5 poeng

  2. Peder Vangen, 303 poeng

  3. Anders Kristoffersen, 234,8 poeng

  4. Bjørn Andreas Lindseth, 232,7 poeng

  5. Aron Bonhorst, 207,3 poeng

  Lagklassen:

  1. Team Elvegris (Lars Hellum og Tor Arne Rygg), 1126 poeng

  2. Team Hardcore Fishing Stjørdal (Jim Frode Rygh og Halvard Salomonsen), 789,9 poeng.

  3. Team Botne (Lars Erik Berg og Tormod Gretteberg), 770,7 poeng.

  4. NKML Team FisTe (Sven Jørund Kolstø og Frank Sande), 753,8 poeng.

  5. Team Florø-Larsen (John Olav Florø-Larsen og Sverre Magnus Selbach), 600,5 poeng.

  Størst fisk:

  Piggskate 7,52 kg, tatt av Martin Markset Olsen

  Flest arter:

  12 arter, Lars Hellum

  Gullskata:

  Piggskate 7,52 kg, tatt av Martin Markset Olsen

  Se fullstendig resultatliste for NM sjøisfiske 2014 her

  PS: Bildene i bildekarusellen midt i artikkelen er tatt av Bernt Nor. Har du bilder fra isen, del de gjerne med Hooked sine lesere. Bilder kan sendes til endre@hooked.no. Levende bilder fra Nord-Trøndelang kommer her på Hooked i løpet av uken.

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles