More

  Familien Heimdal plukket tre plaketter og to trekkpremier i Langesund

  At Langesundfestivalen er for alle i familien beviste Team Heimdal til gangs denne helgen. Hele husstanden var med i 16-foteren, og de gjorde også et skikkelig innhugg i premiebordet.

  Av: Endre Hopland

  Tommy Heimdal (34) har vært aktiv på artsfiskefronten i flere år, og han har også bra fartstid fra Langesundfestivalen. Som en del av Team Napp og Dra tok han blant annet en meget sterk tredjeplass i 2016-festivalen. I år meldte han på hele familien under navnet Team Heimdal, og med konen Helene (33) og sønnene Casper (11) og Kevin (8) som mannskap, var det duket for en minnerik helg i Langesund.

  Langesundfestivalen er tilrettelagt for alle, med både barnekonkurranse og egen sjøørretkonkurranse, i tillegg til hovedkonkurransen som fiskes fra småbåter. Meningen er nemlig at hele familien skal kunne kose seg med fisking i festivalhelgen, også de som ikke har båt. At en hel husstand melder seg på i hovedkonkurransen hører likevel til sjeldenhetene, men Team Heimdal gjorde seg på ingen måte bort i sitt første forsøk. SNarere tvert imot.

  Til tross for at familien fisket fra en heller beskjeden 16-foter, plukket de nemlig tolv arter i løpet av de to fiskedagene. Dette er i seg selv ikke voldsomt mye i Langesund, men med tanke på at Heimdal-gjengen gikk for kvalitet foran kvantitet, dunket de til slutt inn på en meget respektabel 20. plass av 53 startende lag.

  Familien noterte seg også for hele tre plaketter, individuelle premier som gis til den fiskeren som får størst eksemplar av en art under festivalen. Far i huset fikk både størst fløyfisk og størst blåstål i konkurransen, mens mor slo til med festivalens største taggmakrell.

  – Det var veldig moro med godt motiverte barn og kone om bord. De fisket med full konsentrasjon hele veien, selv om fisket tidvis var tregt. Samarbeidet var også flott, og alle hjalp til med både håving og agning. Det var også skikkelig god stemning og jubel i båten hver gang vi fikk arter vi trengte i kroken. Rett og slett moro, sier Tommy Heimdal til Hooked.

  Han husker godt tredjeplassen fra 2016, der laget hans faktisk ledet festivalen etter første fiskedag. Den prestasjonen setter han høyt, men 20. plassen sammen med hele flokken trumfer den likevel en lang marsj.

  – Denne 20. plassen kjennes som gull sammenlignet med 3. plassen i forfjor, og vi storkoste oss virkelig i helgen. Guttene har vært med på mye fiske helt siden de var små, og de har gode kunnskaper og ferdigheter, men det er krevende å sitte to hele dager i en 16-fots jolle. Dette gikk likevel supert. Kona var på sin side mest opptatt av at dette var en konkurranse, og fisket derfor med full iver. Helt fantastisk, sier far i huset til Hooked.

  Som om ikke tre plaketter og fine plasseringspremier for 20. plassen var nok, hentet også Team Heimdal hjem to av de tre premiene som hvert år trekkes ut blant alle deltakerne. Åtte år gamle Kevin vant et Dragonfly 5-ekkolodd, mens mamma Helene hanket inn en Daiwa Sealine 40H-havfiskesnelle.

  – Dette ble en helg vi ikke kommer til å glemme på en stund, og siden det også gikk så fint å fiske to lange dager, satser vi selvsagt på å gjenta sukseen til neste år, gliser en fornøyd Tommy Heimdal.

  Årets Langesundfestival var preget av unormalt tregt fiske, og bare tre lag endte på firesifret poengsum. Svenske Team Fladen Navia Lowrance ledet etter første fiskedag, og fulgte opp med en solid søndag som sikret sammenlagtseieren.

  Karene i Team Fladen Navia Lowrance er veteraner i Langesund, og har full kontroll på hva som finnes hvor i Bamble-skjærgården. Det har derimot ikke de danske debutantene i Team Stormen. Likevel slo de til med over 1340 poeng, og kapret med det en nokså sensasjonell andreplass i sin aller første konkurranse i et krevende fiskeområdet.

  Tredjeplassen gikk i år til Trutta Raymarine 1, det siste laget med firesifret poengsum under årets festival. Trutta Raymarine 2 endte på sin side på fjerdeplass, mens svenske Team Abu/Garmin, som vant festivalen både i 2016 og 2017, endte på femteplass etter et kjedelig motorhavari tidlig i andre fiskedag.

  Det ble som vanlig tatt mye bra fisk under årets Langesundfestival, med Per Grefstad sin skjeggtorsk på 480 gram (ny festivakrekord), Steinar Anderssen sin rødknurr på 860 gram (ny festivalrekord), Espen Abrahamsen sin sjøørret på 1340 gram (ny festivalrekord) og Eivind Rønholdt sin piggskate på 2400 gram (ny art under festivalen) som særlig bemerkelsesverdig.

  Et pent knippe sei mellom 5 og 8,8  kilo, samt en del langer mellom 10 og 16 kilo, lar seg også høre, spesielt med tanke på at det var tre knops overflatestrøm i store deler av Skagerrak denne helgen.

  Den komplette resultatlisten fra årets Langesundfestival finner du her. Du kan også se glimt fra arrangementet i bildeserien under:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles