More

  Svensk ledelse og frekke fangster etter første fiskedag i Langesund

  Årets Langesundfestival er halvfisket, og etter første fiskedag er det svenske Team Fladen Navia Lowrance som topper resultatlisten.

  Av: Endre Hopland

  Langesundfestivalen arrangeres i år for 30. gang, og til sammen 55 lag stiller til start i jubileumsåret. De aller fleste av disse har fisket innaskjærs på den første av de to dagene festivalen varer, og det er altså svenske Team Fladen Navia Lowrance som har gjort sine saker best lørdag.

  Med til sammen 851,36 poeng, fordelt på 18 forskjellige arter, er karene snaue ti poeng foran Trutta Raymarine, som noterte seg for 841,44 poeng og 18 arter under første fiskedag.

  På en foreløpig tredjeplass ligger debutantene i Team Stormen. Danskene noterte seg for hele 20 arter og solide 796,59 poeng.

  2016- og 2017-vinner Team Abu/Garmin ligger på fjerdeplass etter første fiskedag. Benny Johansson og co. står bokført med 18 arter og 691,57 poeng. På femteplass har Team Grenland Galskap plassert seg med sine 669,38 poeng fordelt på 17 arter.

  Slik ser topplisten ut etter første fiskedag av Langesundfestivalen:

  Under dagens fiske har det blitt tatt en lang rekke arter og pene fisker, men enkelte skiller seg likevel ut i mengden. Veteranen Per Grefstad sin skjeggtorsk på 490 gram er ny festivakrekord. Det samme er Steinar Anderssen sin rødknurr på 860 gram og Espen Abrahamsen sin sjøørret 1330 gram.

  I tillegg til festivalrekordene slo Eivind Rønholdt til med Langesundfestivalens aller første piggskate under dagens fiske, en meget overraskende bifangst på 2,4 kilo.

  Under Langesundfestivalen er det bare ett eksemplar av hver art per lag som er tellende, og en kan fylle på listene sine både lørdag og søndag. Konkurransen avsluttes i morgen, og da kåres naturlig nok også vinnerne. Vi kommer selvsagt tilbake med endelig resultatliste…

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles