More

  Team Fladen Navia Lowrance til topps i årets Langesundfestival

  Det ble en beinhard kamp om førsteplassen i årets Langesundfestival, men det var til slutt Team Fladen Navia Lowrance som trakk det lengste strået.

  Av: Endre Hopland

  Med til sammen 1357,7 poeng, fordelt på 25 forskjellige arter, tok Team Fladen Navia Lowrance innersvingen på all konkurranse under helgens fiskekonkurranse i Langesund, for øvrig den 30. i rekken.  Svenskene er slett ikke ukjent med å gjøre det bra i Nordens største fiskekonkurranse for småbåter, men i helgen imponerte de virkelig. Fisket i Langesund-skjærgården var nemlig unormalt tregt og vanskelig denne helgen, og bare tre lag endte på over 1000 poeng, mot tolv lag i fjor.

  Team Fladen Navia Lowrance la grunnlaget for sammenlagtseieren med solid fisking under- og ledelse etter første konkurransedag, og da det hele skulle avgjøres søndag, fulgte de altså opp på en overbevisende måte. Sei på gode 7,7 kilo og brosme på 9+ var noen av dagens godfangster.

  Karene i Team Fladen Navia Lowrance er veteraner i Langesund, og ingen ble veldig overrasket over at det var svenskene som gjorde det best i helgen. Litt mer overraskende var det derimot at de danske debutantene i Team Stormen slo til med 1340,26 poeng, og kapret en meget solid andreplass i sin aller første konkurranse i krevende Langesund.

  Tredjeplassen gikk i år til Trutta Raymarine 1, det siste laget med firesifret poengsum under årets festival. Det lokale håpet endte på 1152,31 poeng. Trutta Raymarine 2 endte på sin side på 980,69 poeng. Det holdt til fjerdeplass. Femteplassen knep svenske Team Abu/Garmin, som vant festivalen både i 2016 og 2017.

  Årets største fisk ble en lange på 13,56 kilo, signert Team Abu/Garmin. Espen Abrahamsen fra Trutta Raymarine 1 vant årets sjøørretkonkurranse med en fisk på 1,33 kilo, mens Tore Grefstad fra Trutta Garmin fikk størst makrell, som i Langesund er verdt et gavekort på 5000 kroner hos Nor Bunkring.

  Vi kommer tilbake med mer fra årets Langesundfestival i løpet av uken.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles