More

  30 år med Langesundfestivalen – i år kan du delta selv om du ikke har båt

  Den populære Langesundfestivalen arrangeres i år for 30. gang, og når det hele sparkes i gang lørdag 11. august, blir det konkurrert fra både båt og land.

  Av: Endre Hopland

  – Reglene i hovedkonkurransen er de samme som tidligere, men vi utvider sjøørretkonkurransen vi innførte i fjor til å også inkludere fiske fra land. Sjøørretkonken er nemlig individuell, og her skal alle kunne delta, sier Roger Nilsen i arrangørklubben Trutta til Hooked.

  Langesundfestivalen, som i år altså feirer 30-årsjubileum, er Nordens største artsfiskekonkurranse, og den arrangeres i år helgen 11.-12. august. Det fiskes lagvis fra båt med inntil tre personer per lag, og det er om å gjøre å få flest mulig arter i løpet av konkurransens to fiskedager. Poeng gis etter forhåndsbestemte grunnvekter, og jo større eksemplar av de forskjellige artene en klarer å lure til hugg, jo mer poeng får en.

  Sports- og hobbyfiskere fra Norge, Sverige og Danmark møtes hvert år i Langesund for å gjøre opp om skryteretter, plaketter for størst fisk av hver art og ikke minst et premiebord på rundt 200 000 kroner.

  – De tre øverste plassene i lagkonkurransen premieres med båtelektronikk levert av Raymarine, mens de øvrige premiene er levert av Daiwa. De 30 beste lagene blir premiert, og premiene blir naturlig nok bedre og bedre jo høyere opp på listen en havner. Som vanlig stiller også Nor Bunkring med et gavekort på 5000 kroner til den fiskeren som får størst makrell, sier Nilsen til Hooked.

  I fjor ble det innført en egen sjøørretkonkurranse som også er inkludert i hovedkonkurransen. Det vil si at alle som betaler deltakeravgift for artsfiskekonkurransen automatisk er med i sjøørretkonkurransen, også. For halve prisen kan en likevel velge å delta bare i sjøørretkonkurransen.

  – Nytt av året er at en også kan være med i sjøørretkonkurransen selv om en ikke har båt. Det er mye sjøørret i Langesund-området, og denne kan fint fiskes fra land. Det er en skikkelig flott premie til den som får størst sjøørret, og i fjor var det en fisk på relativt beskjedne 1,3 kilo som vant. Her gjelder det med andre ord å kjenne sin besøkelsestid, sier Nilsen til Hooked.

  Billetter til både Langesundfestivalen og sjøørretkonkurransen kan kjøpes elektronisk ved å følge denne linken. Dersom du vil sitte på gjerdet og vente med påmelding til rett før det smeller, åpner sekreteriatet ved Langesund motorbåtforening fredag 10. august klokken 16.00. Det vil da være mulig å melde seg på konkurransene utover kvelden.

  Mer informasjon om årets Langesundfestival finner du på Trutta Sportsfiskeforening sine nettsider og på festivalens Facebook-side.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles