More

  Knuste alle rekorder: Her er vinnerne av årets Langesund fiskefestival

  Med den rekordhøye poengsummen 1590,47 poeng, knuste Benny Johansson, Anders Sonesson og Henrik Karlén i Team Abu/Garmin all konkurranse under årets Langesundfestival.

  Av: Endre Hopland

  Team Abu/Garmin skaffet seg et fantastisk utgangspunkt under første dag av Langesund fiskefestival, og da det hele skulle avgjøres i dag, fortsatte det strålende fisket til de rutinerte svenskene. Da status ble gjort opp søndag ettermiddag, hadde Abu/Garmin-karene meldt inn utrolige 29 tellende arter, noe som resulterte i en totalsum på 1590,47 poeng. Det er den høyeste poengsummen som noen gang er oppnådd i Langesund fiskefestivals 28 år lange historie.

  – Taktikken i år var å kjøre så lite som mulig, og fiske så effektivt som det lar seg gjøre. Vi har vært her en uke og testfisket nå, men en må ha flyt og en del flaks for å hevde seg i Langesund. I år var flyten vår fantastisk, sier Abu/Garmin-skipper Benny Johansson til Hooked like etter at resultatene ble offentliggjort søndag kveld.

  Les også: Svensk totaldominans under første fiskedag i Langesund

  Johansson har vært med i Langesund fiskefestival hvert år siden 1991, og kjenner skjærgården og havet utenfor Bamble som sin egen bukselomme. Denne helgen resulterte dette altså i tidenes poengsum i Langesund.

  – Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om årets poengsum, jeg. Det er ganske vilt. Det ble mange arter etter hvert, og en god del av de var store, også. Og da gikk det veien da, gliser en fornøyd skipper overfor Hooked.

  Under Langesundfestivalen er det om å gjøre å få så mange arter som mulig, og fiskene skal helst være så store som mulig, også. I år var altså Team Abu/Garmin helt suverene. Faktisk var det over 300 poeng ned til nærmeste rival, Team Fladen Navia Lowrance, bestående av Daniel Lindblom, Niklas Petterson og Anders Christensson. Tredjeplassen gikk i år til Mats Lagerstedt, Markus Lundgren og Magnus Durell i Team Isola/Lowrance.

  Årets seierspall ble dermed helsvensk. Beste norske lag ble SS Trutta Raymarine, bestående av Roger Nilsen, Espen Abrahamsen og Nils-Tore Nilsen. Langesund-karene havnet gode 19 poeng bak bronsemedaljene.

  – Det gikk egentlig veldig bra med fisket vårt, og vi kjempet og gjorde det vi kunne. Pallen er innen rekkevidde, men i år måtte vi hatt litt mer flyt på størrelsen på fiskene, sier Roger Nilsen til Hooked.

  I tillegg til å fiske selv, er Nilsen også konkurranseansvarlig for festivalen gjennom Trutta sportsfiskeforening.

  – Som arrangør er vi veldig fornøyd, spesielt siden flere lag enn i fjor deltok, noe vi ikke hadde regnet med. Super dugnadsinnsats av foreningen, og vi ønsker også å takke hovedsponsorene våre Raymarine og Nor Bunkring. Uten disse hadde ikke dette gått. Vi vil også takke Bamble kommune, Normark og Daiwa. Vi er avhengige av gode samarbeidspartnere for å lage festival, og det har vi, sier Nilsen til Hooked.

  Årets største festivalfisk ble en lange på 14,4 kilo, tatt av Team Trutta Campelens Martin Solem fra Porsgrunn. Årets største sjøørret ble tatt av Langesund-mannen Aron Bohnhorst i Team Beryx. Dermed ble han også den historiske vinneren av festivalens aller første sjøørretkonkurranse.

  De fullstendige resultatlistene fra årets festival finner du på nettsidene til arrangørklubben Trutta Sportsfiskeforening.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles