Tok turen innom tradisjonsrike messa på Elverum. Eller De Nordiske Jakt og Fiskedagene 2017 som de egentlig heter. Helgen var preget av flott vær, masse aktiviteter og god stemning.
Som vanlig start på torsdag og avslutning på søndag. Hundegale folk fra hele landet viste frem sine firbeinte venner og heder og ære ble utdelt ved et sinnrikt poengsystem.

På fiskefronten var det Villmarksbutikken som hadde en dedikert og fin stand med kastebasseng, demopool og intruktører. Stonefly hadde også et mindre utsalg rett over veien. Jon Strand samlet inn penger til Flytying for chartity som i år donerer pengene til Førde sykeshos og Ungdomsposten for Psykisk Helsevern. I fjor samlet han inn 35.000 kr som gikk til barneavdelingen på Elverum sykehus! Helt vanvittig flott gjort.

Les også: Er dette verdens seigeste fluebinder? I helgen satte Jon en helt drøy verdensrekord

Elverumsmessa arrangeres rett før hovedfeltet av jaktstarten. I år krasjet det også med bukkejakta den 10. august, som enkelte ivrige besøkende og utstillere irriterte seg lett over. Noe unnasluntring ble det (uten å nevne navn!) – og Instagram ble fort fylt opp med gevir torsdag morgen.

Mange flotte stander, med både solide produkter og gode tilbud. Passe med spekemat og annet rask. Av aktiviteter, håndverk og mattradisjoner er det mye å boltre seg i. Hele Prestøya bugner jo av aktiviteter. Men også på fastlandet var det masse spennende. Kurs, demoer, foredrag mm.  Selv fikk jeg testet tjærebrenning, papir produksjon, prøvesmake Getaost fra Trysil og beundre masse flott håndtverk av både metall og tre.

Elverumsmessa er og blir en flott og koselig messe. Den har en helt spesiell atmosfære som eksempelvis Camp Villmark på Lillestrøm, aldri kan oppnå da store deler er utendørs og utføres i et «ekte miljø» med lyder, lukter og naturlige omgivelser.

Stor kudos til alle jeg traff! Sees igjen til neste år