More

  Svensk totaldominans etter første fiskedag i Langesund

  Første fiskedag av årets Langesund fiskefestival er unnagjort, og i solskinnet i Bamble-skjærgården er det liten tvil om at det er deilig å være svensk.

  Av: Endre Hopland

  Langesund fiskefestival arrangeres i år for 28. gang, og da konkurransen ble sparket i gang i dag tidlig, var det 55 lag som stilte til start. Medregnet fiskerne i den helt nye ørretkonkurransen, utgjør dette en samlet deltakermasse på 155 menn og kvinner.  Konkurransens første fiskedag bød på pent vær og brukbare fiskeforhold, selv i åpent hav. De aller fleste av teamene har likevel brukt mesteparten av dagen innaskjærs, på jakt etter de mindre, men viktige artene.

  Etter halvfisket konkurranse er både seierspallen og Champions League-kvalikken kledd i de svenske fargene. Øverst på resultatlisten ligger Team Abu/Garmin. Laget, som består av Benny Johansson, Henrik Karlén og Anders Sonesson, står allerede bokført med meget imponerende 1089 poeng, fordelt på hele 22 arter. Og da er det altså en hel fiskedag igjen.

  På andreplass ligger Team Fladen Navia Lowrance, bestående av Daniel Lindblom, Anders Christensson og Niklas Pettersson. Poengsummen deres etter første fiskedag er pene 864 poeng. Det er 54 poeng mer enn Nidingen Giants, bestående av Urban Snare, Tomas Einasson og Nicklas Colbeck som ligger på tredjeplass.

  Fjerdeplassen er det Team Isola Lowrance, bestående av Mats Lagerstedt, Markus Lundgren og Magnus Durell, som innehar. Deres 781 poeng er 15 flere enn det beste norske laget etter første dag, Skateskuta Trutta Raymarine, bestående av Espen Abrahamsen, Roger Nilsen og Nils-Tore Nilsen.

  De fullstendige resultatlistene finner du hos arrangørklubben Trutta. Langesund fiskefestival avsluttes i morgen, og resultater og bilder kommer på Hooked samme kveld. Stay tuned!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles