More

  Lokal ledelse og ny norgesrekord i Langesund

  Første fiskedag av Raymarine Langesund Fiskefestival er unnagjort, og øverst på resultatlisten troner de lokale karene i Team Napp og Dra.

  Av: Endre Hopland

  Langesund har bydd på ganske mange årstider i dag, og Langesundbukta har med sine gode to meter høye bølger sørget for at de fleste båtene har holdt seg innaskjærs under første fiskedag av Raymarine Langesund Fiskefestival. Dette har naturlig nok gitt seg utslag på resultatlistene. Likevel er det mange som har gjort sine saker bra.  Best av alle etter halvferdig konkurranse er altså de lokale karene Hans Marius Kaasa, Tommy Heimdal og Aron Bohnhorst i Team Napp og Dra. Med meget respektable 936,74 poeng, er det bare de svenske lagene Team Isola/Lowrance (904,36) og Team Abu/Garmin (859,47) som er i nærheten etter første fiskedag.

  Team Isola/Lowrance har altså noen få poeng å hente inn på sine norske konkurrenter, men skipper Magnus Durell kan allerede nå glede seg over det som så langt er årets fangst i Langesundfestivalen. Under flyndrefiske nappet han nemlig opp en tungevar på 18 centimeter og 45 gram. Det er langt over gjeldende norgesrekord på den merkelige og svært sjeldent fangede flatfisken. Dessverre teller ikke arten i konkurransen, men en ny norgesrekord er selvsagt et fint plaster på såret.

  Langesund tungevar (4)
  (Foto: Markus Lundgren)

  Langesund tungevar (3)
  (Foto: Markus Lundgren)

  Langesund tungevar (1)
  (Foto: Endre Hopland)

  Det hører ellers med til historien at også Thomas Rødskjær i Team No Fish klarte mesterstykket å lure opp en tungevar under lørdagens fiske. Dette er utvilsomt meget spesielt, da tungevar er en art som knapt nok er tatt på stang i Norge tidligere. To eksemplarer samme dag, i samme konkurranse, er derfor både kryss i taket og hatten av.

  Dagens største fisk var det Jon Kolstad i Team Olex som fikk, med en lange på 11 620 gram. Team Olex var også et av ytterst få lag som brukte mye av dagen yttaskjærs. Fullstendige resultatlister fra første fiskedag finner du her. Det hele avgjøres i morgen, og vi kommer selvsagt tilbake med mer.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles