More

  Eivind Johannessen vant EM i havfiske – nordmenn på alle pallplassene

  Eivind Johannessen var ustoppelig under EM i havfiske i Måløy denne uken. Fire strake båtseire og til sammen 400.000173 poeng, gjør at rogalendingen nå kan titulere seg som Europas beste havfisker.

  Av: Endre Hopland

  EM i havfiske er over for i år, og sett med norske øyne ble mesterskapet en formidabel suksess. Siste fiskedag var i går, men arrangørene i Nordfjord Havfiskeklubb har holdt kortene tett til brystet hva de endelige resultatene angår. Disse ble ikke offentliggjort før nå i ettermiddag, og da ble det klart for alle at årets europamester i havfiske er Eivind Johannessen fra Stavanger.  Hooked har fulgt årets EM tett, og den årvåkne leser har nok merket seg at Johannessen var en av de som gjorde det bra fra starten av. Første fiskedag endte riktig nok bare med en 16. plass, men båtseier og 12,56 kilo fisk gav han likevel 100.000013 poeng. Dag to gikk enda bedre, og nok en båtseier ble notert, denne gangen med 35,04 kilo fisk, og dermed 100.000035 poeng. Dette gav han en 6. plass for dagen.

  Les også: Eivind Johannessen har overtatt ledelsen i EM i havfiske

  dag tre ble båtseier nummer tre på rad for rogalendingen notert, og med pene 62,54 kilo fisk, innkasserte han også 100.000062 poeng. Dette holdt til en 3. plass for dagen, og med de gode poengsummene fra de to første fiskedagene overført, plasserte han seg like godt øverst på sammenlagtlisten når en fiskedag gjenstod.

  Den siste og avgjørende fiskedagen gikk altså av stabelen i går, og med sin fjerde strake båtseier, 63,1 kilo fisk og dermed 100.000063 poeng, endte Johannessen dagen på nok en 6. plass. Med sammenlagtscoren 400.000173, slo han også sin landsmann Petter Skudal med 0.000029 poeng, tilsvarende totalt 29 kilo fisk. Skudal endte dermed på 2. plass i EM for andre år på rad.

  EUROPAMESTEREN: Rogalendingen Eivind Johannessen kan nå titulere seg som den beste havfiskeren i Europa. (Foto: Håkon Taranger)

  Johannessen og Skudal var de eneste fiskerne med fire båtseire under årets EM, men den levende havfiskelegenden Torunn Handeland var ikke langt bak. Tre båtseire og en andreplass gav henne en totalscore på 398.305250. Dette holdt i massevis til å kapre 3. plassen under årets EM. Poengsummen gav henne også en suveren seier i kvinneklassen.

  Les også: Engelsk EM-ledelse etter andre fiskedag, men tre nordmenn følger like bak

  I juniorklassen ble det også norsk seier. Kristian Hausken fisket strålende gjennom hele uken, og endte til slutt opp med tre båtseire og en andreplass. Dette gav en totalscore på solide 381.822572, noe som også holder til en imponerende 6. plass i hovedklassen for den ambisiøse og talentfulle ungdommen.

  Seniorklassen i EM ble vunnet av engelskmannen Richard Russel, som ledet EM etter to fiskedager. Han endte konkurransen på 358.454688. Arthur Sandvoll sørget for norsk medalje også blant seniorene. Hans 274.089520 poeng holdt til 3. plass bak nevnte Russel og Alastair Forsyth.

  Firemannslag-klassen ble i år veldig jevn, men med til sammen 1420.829116 poeng, var det til slutt Petter Skudal, Torunn Handeland, Espen Knarvik og Steinar Andersen som trakk det lengste strået. Under ni poeng bak, med til sammen 1411.979248 poeng, knep Lars Hellum, Tor Arne Rygg, Stein Rune Tveit og Jostein Lundal 2. plassen.

  I tomannslag-klassen ble det også kamp til mållinjen, men med til sammen 774.972025 poeng, var det til slutt Torunn Handeland og Heiko Dreier som kunne juble for EM-gull. Petter Skudal og Lars Hellum tok 2. plassen, mens Tor Arne Rygg og Jarle Reitan kapret bronsemedaljene.

  Les også: Ruud og Handeland leder EM i havfiske etter første dag

  Under internasjonale mesterskap er også landskampene viktige, og på hjemmebane innfridde Norge noe så til de grader. Det norske førstelaget, bestående av Petter Skudal, Jarle Reitan, Tor Arne Rygg, Lars Hellum og Espen Knarvik, slo til med hele 1515.754659 poeng. Dette holdt til en solid seier i klassen.

  For å gjøre den norske prestasjonen komplett, klinket det norske andrelaget til med 1435.024905 poeng. Dette holdt til 2. plass, og denne bedriften var det Eivind Johannessen, Tom Unsgaard, Roar Sandvoll, Stein Rune Tveit og Steinar Andersen som stod bak.

  Nå er det bankett på gang for alle fiskerne som har vært i aksjon i havet utenfor Måløy den siste uken. Fullstendige resultatlister fra alle klasser, båter og fiskedager finner du her. Det er for øvrig verdt å merke seg storfisk-listen, som blant annet inneholder et godt knippe lysing inne på titallet og flere langer over 15 kilo. Både Måløy og Norge leverer!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles